User Tools

Site Tools


sw:map:norek

Norek

Er hovedstad i byprovinsen af samme navn. Norek ligger i riget U-Lyshak. Norek er den næststørste by i U-Lyshak og den rigeste by i landet grundet stor handel med Lethys og generel trafik fra det sydlige kontinet Emer.

Byen er omkranset af en bymur og der betales penge for entré i byen, derudover skal man fortælle hvad ens ærinde er i byen og vise man er i besiddelse af en en vis formue (75 sølvstykker) for at komme ind hvis man ikke er borger i byen.

Norek er semi autonom i forhold til centralregeringen i Cynar, og vælger f. eks. selv hvad de betaler til kongen i skatter og hvor mange mænd de stiller til kongens hær. Den aftaler kører problemfrit i øjeblikket, selvom provinsen Vorn flere gange har udtrykt bekymring for om Norek vil hjælpe næste gang riget kommer i problemer. Norek var neutrale i den frihedskrig der satte kong Kier Ianis på tronen i 6055. Byen har et byråd bestående af 11 valgte borgere, der er valg hver 7 år. De fleste beslutninger kan klares med simpelt flertal, nogle med kvalificeret flertal (mindst 9 for/imod) og enkelte med enstemmighed.

sw/map/norek.txt · Last modified: 2013/10/10 13:56 by gm