User Tools

Site Tools


sw:map:summermoor

Summermoor

Dette meget beskyttede herred ligger i det sydvestlige del af lenet Stonebeach i riget U-Lyshak. Det ligger i provinsen Helyssa.
Summermoor er muligvis det rigeste herred i lenet da jorden er frugtbar og bjergene er kilde til værdifulde mineraler. Hovedbyen Neighmoor har før i tiden haft status af baronby og dermed lenets hovedsæde.
For at komme til herredet til fods skal man igennem et pas fra Dervishan. Det er kendt som Joruns passet som ligger tæt ved byen Jorun i herredet. Om byen har fået navn fra passet eller omvendt husker ingen.

Midt i herredet er den gamle borg Summerswind Keep der dog har ligget ret ubrugt hen de sidste mange år. Det vil kræve en vis indsats at få borgen kampklar igen, i dag befæstes den af en håndfuld vagter på rotation samt en keep overseer.

Herredet grænser op til området Ly-Aran, men grundet bjerge er der praktisk taget ingen kontakt til den vildmark. Hvilket passer herremanden ganske godt, siden der sjældent kommer noget godt fra Ly-Aran. Dog er der Neighmoor akvædukten der løber fra bjergene til byen Neighmoor der blandt andet er kendt for det fine vand og de mange fontæner i byen

Hovedbyen i herredet hedder Neighmoor og herremanden er Sir Justin Pavalier.
Ud over byerne Neighmoor og Jorun findes også minebyen Redstone og fiskeribyen Mansfield, begge bidrager positivt til herredets gode økonomi. Derudover er der en række andre byer i herredet.

sw/map/summermoor.txt · Last modified: 2020/12/28 10:14 by gm