User Tools

Site Tools


sw:map:tavole

Tavole

Landsbyen Tavole i herredet Fayette er en lille by i rolig vækst der er i dag (6073) huser ca. 75 indbyggere i selve byen.

Byen blev stiftet for nogle hundrede år siden da stenbruddet af samme navn begynde at blive udnyttet. Da der kun er få stenbrud i hele lenet var det en oplagt forretningsmulighed og bruddet kørte da også med overskud i mange år og byen oplevede sin største periode hvor der var omkring 250 mennesker i hele byen.
Med tiden begyndte billigere sten fra nabolenet Soller at vinde indpas, og da herremanden af Soller på det også sørgede for mere konsistent levering forsvandt behovet for Tavloesten lige så stile, og de de sidste 60 år har der kun været sporadisk brudaktivitet der.

Da bruddet var aktivt var der også et brugbart pas over Khine floden få kilometer fra byen.
Siden har byen primært fungeret som samlingssted og handelsplads for de lokale bønder, men landsbyen stod generelt temmelig stille med let stagnation siden Tavolebruddets lukning.
Da en flok eventyrere brændte byens kro og butik ned i 6056 mistede de fleste håbet på at byen nogensinde ville blive noget igen, befolkningen i byen faldt til kun 45 mennesker der.

Familen Heim holdt dog fast i, og troede på byen og udviklede deres gård til ikke blot at være handelsstation men også en lille kro (kromanden er: George Heim). Og siden vejene mellem byerne i herredet blev renoveret i sidst i 6060'erne af herremanden Elor Blake er byen igen så småt begyndt at udvikle sig.

En Saralinsk købmand fra Port Saral ved navn Emmerich Gutheil har i samarbejde med herremanden i herredet så småt påbegyndt at bryde sten fra bruddet igen. Emmerich har en ambition om at få Tavolesten ud i landet igen kendt for deres kvalitet og prægtige lysgrå nyance.

Resten af befolkningen i og omkring landsbyen lever i dag primært af dyrehold, området er særlig godt til fårehold, og til dels agerbrug. Det er værd at bemærke at en landmandsfamilie ved navn Michaud har haft held med at få en særlig havresort til at gro godt i den fugtige muld, hvilket har gjort deres marker har kunnet udvides og de har defor kunnet ansætte flere hjælpere. Michaud farmen ligger i byens østlige ende.

Efter forbedringen af vejnettet og de seneste par års udvikling ser fremtiden for Tavole lysere ud end den har gjort i mange år

Tavole i 6073


Tavole i 6066

sw/map/tavole.txt · Last modified: 2023/02/12 08:37 by gm