User Tools

Site Tools


sw:tales:jaiman6069.1

Historier fra Jaiman, første halvår 6069


Shadow World tid: 10-01-6069 til 25-01-6069
DK tid: Lørdag d.20 maj 2006 kl. 13:00 - 02.30
Tilstede var: Fortunatrix Doxa, Votan Zotol, Hermod Hyggedal, Orion Van de Klavenveldt, Jo'nath Juust og Valkor Leartes

Det var grundlæggende en dårlig PC aften, Votan mistede al sin magi i 30 dage og de fleste andre bortset fra Orion og Valkor røg på kloster i 500 dage efter en mislykket opdagelses rejse til iskrallernes ø Trelkinark Est.


Shadow World tid: 25-01-6069 til 7-02-6069
DK tid: Lørdag d.3 juni 2006 kl. 19:00 - 02.00
Til stede var: Joag Reinken, Lawrence Rowentree IV, Rolf Retrosol, Xerxes Xenoz, Kheldhar Rhodan, Votan Zotol, Orion Van de Klavenveldt og Haldolir Fallos

Gruppen bekæmpede gruppen en ret stærk demon i Lu'nak da han af en eller anden umotiveret grund havde forsøgt at slå Xerxes ihjel. En Deonolog ved navn Fortunatron Kumaxia kunne godt hjælpe dem med nogle magiske scrolls der kunne binde denne demon så den kunne fanges og “udsprøges”. Da denne demon ved navn Luther VanDeem blev fanget og udfrittet for opplysninger demonologen viste det sig at en anden fæl skurk (en minor licht) havde lagt en fælde for Baronen af Brunswir. Gruppen som godt kende denne baron drog derned og advarede ham i sidste øjeblik om fælden og nu pønser gruppen på en gang for alle at slippe af med den licht som gemmer sig i minen tæt ved Brunswir. Desværre kunne ikke alle drage med gruppen da to fra gruppen Kheldar og Orion blev til sten af blikket fra en cookatrice under kampen mod demonen. De to statuer er nu i byen Broomskeep (Sydlige Lu'Nak) hvor de opbevares relativt sikkert i Fortunatron Kumaxia have.


Shadow World tid: 7-02-6069 til 14-02-6069
DK tid: Lørdag d.22 juli 2006 kl. 17:00 - 03.00
Til stede var: Joag Reinken, Lawrence Rowentree IV, Xerxes Xenoz, Jorval Thytisson, Otto Van de Klavenveldt, Sir Elor Blake, Oliver Langheim og Hans Alizon Keizer

Det belv besluttet sidst vi spillede at nu skulle den licht i sølvminen i Saralis en gang for alle fjernes. Så gruppen drog godt udrustet ned i minen for at gøre kål på den fjende. Lichten Ze'bob the Defiler havde nu andre palner så der var megen kamp, blod, sved og knuste knogler før gruppen stod overfor Ze'bob the Defiler. Efter en hård kamp blev Ze'bob slået til aske men da det jo er en lich er det ikek nok at knuse kroppen på sådan et væsen. Det er knyttet til et fysisk objekt som skal ødelægges for at bryde fortryllelsen der holder licheten bundet til dette plan. Efter enm del søgen gik det op for gruppen at det objekt Ze'bob the Defiler er bundet til er hans store to-hånds sværd “Spirit Breaker”. Olliver som lige havde forelsket sig i det fede, velbalancrede og magiske sværd blev noget skuffet.
Spirit Breaker
Det blev besluttet at finde en måde Ze'bob måske kunne drives ud af sværdet uden at ødelægge våbnet.
Vi stoppede her hvor gruppen ville drage sydpå for at få hjælp med at lure sværdet.


Shadow World tid: 14-02-6069 til 3-03-6069
DK tid: Lørdag d.9 september 2006 kl. 11:00 - 23.30
Til stede var: Joag Reineken, Lawrence Charles Rowentree IV, Xerxes Xenoz, Jorval Thytison, Oliver Langheim, Hanz Allizon Kaiser. Kormythrlian Torph, Iriatienne Zondiaalis og Peder Tomasen

Idag skulle gruppen mod syd for at få hjælp til at ødelægge sværdet så Ze'bob the Defiler kunne udrydes en gang for alle. Inden gruppen drog afsted blev de gjort følge af Peder Tomasen og Kor Mithrien. Peder havde sin enorme husvogen med intet mindre en seksspand foranspændt og vognen vile kunne skyde en hæderlig fart med en dygtig kusk og nogle ordentlige veje -Noget der desværre ikke var i nærden af Schloss Brunswir så turen gik ganske langsomt mod syd, men gruppen led bestemt ikke overlast grundet den luksus sådan en vogn kan yde. På vejen ville gruppen lige gøre holdt i den lille by Volk Bruntussen hvor Ze'bob skulle have lagt et baghold for Hanz Allizon Kaiser. På vejen derhen mødte gruppen elverheksen Iriatienne som var på vej sydpå ud af Saralis og da hun var en gammel bekendt af gruppen hoppede hun også på vognen i rejsen sydpå.
Da flokken endelig nåede Volk Bruntussen viste dig sig at de folk der formentlig skulle myrde Hanz Allizon var taget afsted for en lille uge siden de fik dog lidt informationer om dem, det var to kvinder -den ene en smuk elverinde med langt lyst hår og stålgrå øjne og den anden var en mere jævnt udseende blond pige der talte naturligt Korsk.
Gruppen blev dog advaret mod at rejse videre da der i Wyvern skoven huserde en ond troldmand og heks ved navn Shynox “the Backstabber” Satfir og hans fæle svende som røvede og dræbte folk på vejen sydpå -Og især lige for tiden hvor byens leder -Rayonwar Ardt og hans milits var til møde med baronen af Lamkutrz -Ol'Thân Lamkurtz. Dette var dog ikke noget der skræmte vores flok så de drog videre. Og ganse rigtigt blev de overfaldet af denne troldmand og følge -det viste sig hurtigt at følget var breaker skeletter og kampen blev rigtig hård og farlig -heldigvis lykkedes det for gruppen at bekæmpe fjenden uden at miste nogle liv -men et par lemmer røg der vist i kampen. Shynox stak af som enhver troldmand gør når spillet er ved at være ude.
Gruppen rejste videre og endte i Stormport hvor folk fik provianteret og der blev bestilt plads på en pram mod Port Saral (Saral City). I Stormport besøgte Xerxes og Iriatienne deres hemmelige guild. Iriatienne valgte at hænge lidt ud der da hun mødte en gammel troldmand der var godt inde i destruktions magi. Xerxes derimod var mere målrettet og ville forhøre sig om sværdet og lidt magi til sig selv. Jorval som var i besidelse af sværdet bragte det op til Orhan templet hvor en Eissa præstinde kiggede på det og sendte Jorval ned i bagerbutik med det?? Han skulle blot sige han afleverede dette fra Rosette Arnoux og Casson skulle se på det. Jorval gjorde hvad han blev bedt om og sværdet blev undersøgt. Xerxes hjalp lidt til med at lure sværdet og der belv kastet en spell der burde gøre at Ze'bob ikke kunne slippe ud de næste 100 dage. Ellers ville det være sådan at Ze'bob efter 14 dage ville kunne regenere sig selv inden for 10 mil af sværdet og han skal derefter holde sig inden for 100 mil af sværdet eller blive opløst og bundet til sværdet igen. Men med denne nye besværelse der blev lagt på burde Ze'bob ikke kunne slippe ud igen. Der var et par ting der kunne bryde besværgeslen men det var ikke lige nemt for ham alkymisten at huske hvad det var. Det blev også opdaget hvordan Ze'bobs bindnig til sværdet kunne ophæves -Runerne der bandt lichten til sværdet skulle simpelthen smedes væk i den samme magiske smedje de var skabt. Det viste sig at være en smedje kaldet tårenes brønd der stod i en borg i Meluria der hed Keep Dranugh. Mere kunne der ikke lige siges.

Gruppen drog derefter med pram til Port Saral hvor flokken indlogerede sig på en kro og Hanz drog op til Kongen af Saralis Damos Huroth Alizon II med dokumentet hvorpå våbenhvilen med dværgene var. Kogen blev meget glad for dette og tilkaldet Hanz og hele hans følge og alle fik en flot medalje og Hanz ville snart høre nærmere omkring en ridderorden til ham og dem der kæmpede i Xa-ar passet. Vi stoppede i Port Saral hvor gruppen nu kigger sydpå for at finde en rute til Meluria -Nærmere bestemt Lidessa hvor Keep Dranugh skulle ligge i nærheden af.


Shadow World tid: 03-02-6069 til 22-03-6069
DK tid: Lørdag d.23 september 2006 kl. 13:00 - 01.00
Til stede var: Joag'im Reinken, Lawrence Rowentree IV, Xerxes Xenoz, Olliver Langheim og Peder Tomasen
Jeg har desværre ikke fået skrevet resume og nu er det så lang tid siden jeg ikke ordentligt kan huske hvad der skete

Denne aften fandt gruppen ud af hvor de skulle finde smedjen da den var blevet flyttet fra sit originale holdested til en lille flække ved navn Queldon. Gruppen nåede til byen og vi stoppede der.


Shadow World tid: 22-03-6069 til 30-03-6069
DK tid: Lørdag d.30 september 2006 kl. 16:30 - 03.00
Til stede var: Oliver Langheim, Allan Østerby, Kartagg Wolfbasher, Haldolir Fallos, Votan Zotol og Malim Naruum

Jeg har desværre ikke fået skrevet resume og nu er det så lang tid siden jeg ikke ordentligt kan huske hvad der skete, så det bliver meget kort.

Denne aften blev Ze'bob besejret og svædet blev renset for hans sjæl (sådan næsten).
Desværre tabte Malim sit fobandede magiske sværd og Votan blev besat af klingen stjal den og stak af. Malim kunne ikke fange ham og ingen har set Votan siden.


Shadow World tid: 30-03-6069 til 05-04-6069
DK tid: Lørdag d.14 oktober 2006 kl. 15:00 - 02.00
Til stede var: Oliver Langheim, Allan Østerby, Malim Naruum og Jorval Thytison

Egentlig ville gruppen have været henne i en undead inficeret crypt “The Bloodcrypt” hvori Zeth Bobilius i mange år skjulte sig og hvor han havde skjult sit banesværd “Chilling wind” et magisk broadsword med en altid kold klinge der slog særlig hårdt på lichts.
Desværre nåede gruppen ikke derhen da der ikke rigtig var steming i gruppen for at drage ind i sådan en farlig hule. Men de 4 eventyere noterede grundigt placeringen af krypten så den ville kunne plyndres en anden gang. Gruppen blev overfaldet af en bande lugrokier og gobliner der dog relativt hurtigt blev nedkæmpet af gruppen.
Vi stoppede da gruppen nåede Lethys.


Shadow World tid: 25-04-6069 til 17-05-6069
DK tid: Torsdag d.26 juli 2007 kl. 15:30 - 04.00
Til stede var: Oliver Langheim, Joag Reineken, Orion Van de Klavenveldt, Elor Blake, Irusor Alzarin II, Francis "Salamanca" Castigliano, Votan "Jante" Zotol, Robin van der Baasweiler og Guiseppe Tornatore

Der gik jo lige et par dage hvor en stor gruppe af eventyerne drog mod Emer for at drage på eventyr i det store mystiske kontinent. De mere sky eller mere konservative sjæle blev dog tilbage på Jaiman hvor det nok kan tænkes der stadig er slag at kæmpe og kister at åbne. Deres færd vil herfra følges i denne tråd.
Vi var forøvrigt alt for mange spillere dennne aften, men det lykkedes da at spile lidt
Det er mange måneder siden vi spillede på Jaiman, sidst var i Oktober 2006\\

I byen Fayette var der liv og glade dage, Olavs Kro var godt fyldt op og der var megen snak. Elor var taget ind til byen fra sin gård ikke langt derfra og der mødte han gamle og ny kolleger i samme fag som ham, kromanden Olavs unge søn lyttede meget interesseret med i samtaler over bordene når der blev snakket kamp, drager og eventyr.
En mand ved navn Albert Ruiz tiog kontakt til Elor da han skulle tale med ham om en projekt han havde.
Albert var ved at optegne tilstanden af et gammelt forsvarværk kaldt Vestmuren som U-Lyshaks konger have bygget en gang midt i sidste æra og som Rhakhaan for nogle tusinde år siden havde forstærket for så at senere at forlade og glemme det da Rhakhaans udstrækning blev mindre. Vestmuren var en serie af store vagtårne der spejdede ud mod havet mod Ulor bugten hvorfra U-Lyshak og Saralis talrige gange var blevet angrebet fra. Et af disse tårne var særdeles godt kendt, det var Yarthraak som ganske vist var bygget meget om med tiden men i bund og grund var Yarthraak en del af Vestmuren.
Det Albert ønskede fra Elor var at få tilladelse til at undersøge tårnet der lå ved Fayettes tillægsland kaldt Farneth (Det vides ikke helt hvorfor ejeren af Fayette herred også besider Farneth herred, men det har noget med en gammel pagt og et giftemål at gøre). Elor var faktisk slet ikke klar over han også var herremand i Farneth, men det lod han dog ikke Albert vide. Elor gav også Albert tilladelse mod den betingelse at Elor skulle med. Den aftale passede Albert fint da han også var kommet til Fayette for at finde nogle kæltringe eller eventyere der ville med på et måske farligt eventyr.
Det var ikke svært at finde nogle der ville med og snart stod en mægtig gruppe på ikke mindre end 8 mand plus Albert klar til at drage nordvestpå mod U-Lyshaks nordlige vestyst.
Turen var lang og det kom da også til diskutioner da gruppen krydsede Nereis floden som nogle i gruppen mente var grænsen til Saralis og andre mente grænsen først lå oppe ved Arolia floden. Hele området mellem de to floder er lidt af et ingenmandsland og ingen ved rigtig hvem det tilhører, området har været både en del af Saralis og U-Lyshak. Irosor afrædigede Joag og Elors diskution om at det kunne være ligemeget da Rhakhaan faktisk ejede det hele eller ihvertfald ville komme til det inden længe.
Da gruppen endelig nåede Farneth herredet viste det sig at være et vildt område uden skyggen af civilisation, Joak kendet godt området for i dette område gror en fantatisk smagfuld humle art der bruges i Reinekens bryg, men Joak lod være med at sige noget. Man kunne faktisk godt skimte Schloss Reineken hvis man stillede sig højt og kiggede mod nord. Elor bemærkede at siden Reineken lå syd for Artoliafloden måtte Reineken være en del af U-Lyshak -Joag var uenig i den opfattelse.
Gruppen fandt endelig en ussel lille fiskerby også kaldt Farneth, de kendte ikke til noget tårn eller U-Lyshak for den sags skyld. Folkene mente de boede i Saralis men det betød ikke så meget, de handlede i Reineken og Getesh når de skulle noget uden for landsbyen. Elor fortalte dem at nu de var under kongens beskyttelse skulle de betale skat af deres indtjening. Folkene i byen var ikke gode til at regne og Elor lovede at vende tilbage med en skatteopkræver som så kunne lære dem noget om samfund og penge.
Efter nogle dages søgen uden held drog gruppen til Reineken hvor de boede på byens kro da Schloss Reinken desværre var under ombygning disse dage så de havde ikke plads til gæster, gruppen fik dog en enkelt lille øl som velkomst. Det viset sig dog at der var plads nok til helten Robin som også var i gruppen og der blev lavet en aftale mellem Joags bror og Robin om at lave nogle drageøl og ligende med Robins navn på. Albert havde under besøget i Reineken fundet nye spor og nogle fra gruppen drog igen tilbage til Farneth landsbyen for at søge efter tårnet og efter noget effektiv søgning lykkedes det da også for gruppen at finde resterne af tårnet.
Tårnet var desværre helt sammenstyrtet men kælderne under virkede intakte og gruppen dog derned for at se havd de kunne finde.
På førtse kælder etage belv gruppen overfaldet af zombier, efter disse var nedkæmpet drog gruppen op igen og planlagde at vende tilbage senere mere forberedte på at kæmpe mod undeads.
Vi stoppede her


Shadow World tid: 17-05-6069 til 27-05-6069
DK tid: Lørdag d.1 september 2007 kl. 16:00 - 02.00
Til stede var: Oliver Langheim, Joag Reineken, Orion Van de Klavenveldt, Francis "Salamanca" Castigliano, Votan "Jante" Zotol, Robin van der Baasweiler og Olex "Stærkarm" Olix

Vi havde flyttet for Tobias samme dag så vi havde fået et par pilsnere inden vi gik igang. Det påvirkede spillet lidt med det var da en sjov omgang alligevel

Sidst var gruppen jo ikke blevet færdig med at tømme Farneth ruinen for undeads og loot, så dette blev forsøgt fortsat. Det gik da også nogenlunde men denne gang var de udøde mere koordinerede og ondsindede end de ofte er, og desuden var de stærkere og heldigere end normalt så der blev kæmpet til stregen i ruinen. Votan (Jante) blev sat i skak af to skeletter og rseten af gruppen havde da også sit at se til. På et tidspunkt blev Orion da også slået ihjel af et stort skelet i kampen, og da det hele blev presset gik Olliver berserk og fløj med fuld fart ind i kampen, efter kampen slog Olliver i sin berserkerrus Oleg ihjel med et velplaceret slag og faldt først derefter om.
Da gruppen kun havde en drik der kunne bringe de døde tilbage igen, måtte hele gruppen drage ud fra ruinen og rejse mod Stormport i håbet om at finde en lifegiving der.
Efter en lang rejse lykkedes det da også og Oleg blev genoplivet (Orion var på forhånd blevet genoplivet).
Efter dette drog gruppen tilbage til ruinen og drog denne gang mere forsigtigt ned. Alle de gamle undeads var i løbet af de ca. 18 dage det hele havede taget også kommet til hægterne igen og kampen bølgende igen frem og tilbage i ruinerne. Denne gang brugte Oleg dog også sin hellige bombe som nok kunne sætte fut i kampen (og de uheldige undeads der stod tæt på bomben) og efter mange strabadser fik gruppen renset ruienen for undeads.
Det lykkedes gruppen at finde de to portaler mod nord og syd. Syd portalen mod Serneth var desværre ikke aktiv men nordportalen mod Oneth så ud til at virke. Albert Ruiz gav sig straks til at finde ud af hvordan man kunne bruge portalen så man kunne sende folk til Oneth via denne portal.
Oneth skulle forøvrigt være et hjemsøgt tårn, men et man kan se både fra Reineken og Getesh -så det var ihvertfald ingen ruin, men bare svær at nå ud til via den normale vej grundet fælder og dybe kløfter.

Men den nye portal åbende helt nye muligheder.
Vi stoppede her.

Kortet kan desuden ses i fuld opløsning på nedenstående URL http://www.nerdcon.dk/image/view/34/_original


Shadow World tid: 27-05-6069 til 05-06-6069
DK tid: Lørdag d.29 september 2007 kl. 18:00 - 01.20
Til stede var: Joag Reineken, Orion Van de Klavenveldt, Votan "Jante" Zotol og Elor Blake.

Tobias, Jesper og jeg havde samme dag været ude ved Jesper og skulle lave noget arbejde i hans nye lejlighed, det blev dog ikke til så meget da vi blev påkørt og Jespers bil blev smadret, så det meste af selve dagen gik med at få fat i en ny bil til Jesper hvilket ikke var helt nemt. Vi nåede at male lidt til sidst. Og vi nåede fem til rollekælderen ved 18 tiden som planlagt.

Da det var lykkedes Jante og Albert at få åbnet portalen mod Oneth var næste skridt rimelig forudsigeligt, desværre havde både Olliver, Francesco Robin og Oleg fået så mange knubs sidst at de var draget ind til Reineken for lige at få et par Reineken Dragon Ales. Så det var egentlig kun Joag, Orion, Jante og Albert der stod nede ved portalen. Da ingen af dem vidste hvad der ventede dem og Albert ikke var stridsmand og Jante kun var i lære som barbar blev det besluttet at se om gruppen kunne finde lidt flere, så hele flokken drog sammen mod Reinken, de var dog ikke kommet langt før Sir Elor kom ridende på sin store stridshest og beordrede at ransmændene der havde plyndret hans ruin skulle smide tyvekosterne. Gruppen ignorerede selvfølgelig Elor og hans ønske da de jo udmærket kendte manden og desuden ikke havde fundet meget andet end tæsk i Elors ruin. Sagen er jo den at Elor er retmæssig besidder af Farneth herredet og den dertilhørende Farneth ruin en herred der af meget gamle grunde er knyttet sammen med Fayette herredet, og den der besidder det ene områder ejer også det andet. Og da Farneth er et næsten helt ubeboet og uopdyrket område virkede det mest logisk at Fayette ejer Farneth. Da Elor ikke kunne få noget loot ville han i hvert fald med ned og rode i Oneth. Da gruppen nu pludselig blev forstærket med Elor var alle enige om at man nu godt kunne snige sig ind i Oneth via portalen. Albert fortalte at det var meget få der kendte til de magiske portaler, der var blevet installeret i tårnene dengang Rhakhaan havde invaderet hele U-Lyshak og besluttede sig for at forstærke og genopbygge alle tårnene mod Ulor bugten. Men det var over 1000 år siden og meget var sket siden. Så der var en rigtig god chance for at herren i det hjemsøgte Oneth tårn intet kendte til denne portal og dette kunne jo nok udnyttes til gruppens fordel.
Men inden gruppen drog tilbage til Farneth ville man lige mod Reineken først og købe forsyninger. På rejsen mod Reineken kom gruppen på sporet af en gruppe tyveknægte der havde lavet en stribe indbrud og de fanget i den lille havneby Banc. Under denne jagt fik Joak og Elor højlydt diskuteret hvorvist Elor bare komme komme langt nede sydfra og erklære et tilfædligt område hans i U-Lyshaks navn når dette område praktisk taget var mere Saralis end U-Lyshak. Ja godtnok gik den gamle kronegrænse til Artolia floden med det var over 6000 år siden alle kongerne sidst havde båret de kroner og Saralis kronen var desuden forsvundet så ingen vidste hvor Saralis gik til -Og så kunne Saralis jo ligesågodt gå til Nereis floden som Artolia flode. -Dette blev diskuteret meget under rejsen og Elor truede ikke få gange med at hente riddere fra Cynar og brænde Reineken ned til grunden hvis de ikke annerkendte ham som herremand i Farneth.

Da gruppen endelig nåede tilbage til Farneth ruinen fik Jante åbnet portalen og folkene gik igennem en efter en, på den anden side var der helt sort og der var 1 meter dybt, plumret og meget ildelugtende vand overalt. Det viste sig der også var stærke zombies i vandet og en wraith kom da også til så det blev til megen kamp og desværre stak wraithen af da gruppen tog en meget defensiv position -Alt tydede på at gruppen nu var opdaget. I hvert fald kunne en falsk klokkes kimen høres fjernt oppefra. Nu skulle det gå stærkt -Gruppen for op af trapperne til næste niveau hvor der desværre allerede var ved at samle sig en mindre gruppe skeletter. Denne gang tøvede eventyrene ikke og fløj lige i flæsket på de ikke helt kampklare undeads. Orion slog vildt omkring sog med sine to store økser mens Elor mesterligt sendte pile efter dem, Joak gik systematisk igang med at knuse skeletter med sin magiske morgenstjerne “Wrath of teh Wyvern” der lyste kraftigt grønt med hver slag Joak pådrog modstanderen. Jante blev tilbage og sørgede for at alle var godt beskyttet af magi og da Wraithen begyndte at sende onde besværgelser mod krigerne var Jante hurtig til at blokere Wraithens magi.
Det var en hård kamp men helt klart en eventyrene stod til at vinde. Lige indtil et heldigt skelet fik et slag lige ind i brystet på Orion så han fladt stendød til jorden. Dette gjorde at det blev betydeligt mere besværligt at nedkæmpe de sidste undeads men det lykkedes heldigvis til sidst. Det var ikke meget at gøre for Orion, kun en lifegiving kunne hjælpe ham nu det var der heldigvis nogen der havde men det bestmet ikke en kampdrik sådan en urt. Staklen der skal genoplives er ofte meget svækket og comatøs i 24 timer efter.
Der var ikke noget at gøre. Gruppen måtte trække sig tilbage til Farneth og slikke sine sår. Nu kunne et angreb via portalen sikkert ikke forsøges da det ikke ville tage lang tid for de udøde at lure hvad der var sket. Faktisk var Farneth nu i fare efter dette mislykkede angreb, for hvis fjenderne i Oneth lærte at mestre portalen kunne de vandre lige ind i hjertet af Farneth herredet.

Der skulle findes en løsning og det skulle være snart.
Vi stoppede her.

sw/tales/jaiman6069.1.txt · Last modified: 2023/11/05 12:59 by gm