User Tools

Site Tools


sw:tales:jaiman6070.2

Historier fra Jaiman i andet halvår 6070
Her er en Rosamortis

Shadow World tid: 04-06-6070 til 07-06-6070
DK tid: Torsdag d 18. juli 2013 kl. 15:30 - 02:00
Til stede var: Sir Elor Blake, Q'aylef T'paw, Joag Reineken, Rennard "Renn" Eisenblut Kempstern og Oliver Langheim

Gruppen kæmpede denne spilledag godt og grundigt mod utallige udøde, Fervo var ikke til megen hjælp men han kunne da et par enkelte besværgelser. Det hele sluttede i det centrale gravkammer hvor Olliver udløste en stor bunke udøde på en gang så gruppen fik nok at se til. Alle overlevede og Fervo fik endig sin Rosamortis. Dog var Joag rimelig interesseret i den og kunne da også påvise at der var bundet en eller anden form for bevisthed i den. Om det var en intelligens til at kunne holde besværgelser eller om det var noget mere udspekuleret kunne Joag ikke lige påvise uden videre. Joag havde brug for et par dage på et roligt sted for at kunne vide mere om det. Fervo ville gerne lære mere om sin nye broche så det blev aftalt at gruppen rejste tilbage til Fayette hvor Elor gerne ville huse Joak og Fervo på Chateau Fayette mens de undersøgte Rosamortissen. Resten af gruppen kunne bo på Olav's Kro nede i byen. Gruppen rejste tilbage og vi stoppede i Fayette.

Hvad kan en Rosamortis så lige?

Shadow World tid: 07-06-6070 til 21-06-6070
DK tid: Søndag d 21. juli 2013 kl. 12:00 - 01:00
Til stede var: Sir Elor Blake, Joag Reineken, Orion Van de Klavenveldt, Olix von Flyndern og Valkor Leartes

Chateau Fayette gik Joak og Fervo Shael igang med at studere smykket. De fik hurtigt hjælp af Elors hustru Juzlin, som før hun blev gift med Elor arbejdede som bibliotikar i bystaten Norek. Undersøgelsen greb hurtigt omkring sig, og en kurer blev sendt til hovedstaden Cynar for at afskrive nogle dokumenter fra statsarkivet. Det viste sig at Rosamortisen faktisk har en intelligens bundet i sig med egen vilje. Der virkede som om at den dog var i dvale for tiden men når eller hvis den vågnede kunne man ikke vide om det var godt eller skidt. Det viste sig dog også at Roasmortisen engang havde siddet på en stav ved navn Tahedronen og de to stykker samlet ville udgøre artefaktet Rosamortahedronen. Rosamortahedronen ville på en eller anden måde kunne tæmme bevistheden i Rosamortissen så den ville kunne bruges som bæren af staven ønsker. Yderligere undersøgelser viste at Tahedronen efter bedste overbevsining måtte være i eller omkring en gammel fæstning/sted ved navn Eregostar i det vestlige Meluria. Så nu gik rejsen mod Meluria, og efter kraftig overtalelse fra Elor om at rejse via Norek blev ruten lagt af den vej. Efter et par dyre (og festlige) dage i Norek hvor gruppen blandt andet mødte deres gamnle rejsefælle Valkor Leartes fik gruppen plads på et skib der sejlede mod Bazilar. I Meluria gik rejsen hurtigt vestpå og efter en række dage fandt gruppen på vejen en hyrde ved navn Lassen Mostly, der var blevet slået ned og frarøvet sine dyr af en flok gargoyler. Gruppen hjalp Lassen med at genfinde hans dyr, det viste sig at disse gargoyler var blevet styret af en niding ved navn Hermes Nissen - Gargyl Mesteren. Gruppen fik dog ikke fat i Hermes denne gang da han slap væk. Derefter rejste gruppen videre vestpå og vi endte ved ruinerne af Eregostar.

Enter the dungeon

Shadow World tid: 21-06-6070 til 29-06-6070
DK tid: Fredag d 04. oktober 2013 kl. 16:00 - 01:30
Til stede var: Sir Elor Blake, Joag Reineken, Orion Van de Klavenveldt, Valkor Leartes og Oliver Langheim

Efter at have overnattet i en grøft tæt ved Eregostar og blandt andet på sikker afstand have observeret en flok giganter spille fårebold med nogle får på en mark, gjorde gruppen sig klar til at begive sig ned i Eregostar ruinerne. Der var kun omridset af borgen tilbage så hvis Tahedronen skulle findes måtte det være i kældrene. Gruppen kiggede efter et sted at komme ned og den gamle brønd blev fundet. Der var nogen tøven ved at skulle hoppe ned i et ekendt hul i en gammel ruin, og inden nogen nåede at tage sig sammen til at springe i, råbte Olliver at han havde fundet en trappe. Joak konstaterede at der på trappen engang havde været en farlig fælde der ville klappe trinnene sammen så trappen blev en glat slidske. Fælden var dog gået i stykker så nu var trinene blot løse og besværlige at gå på, så gruppen gik langsomt og forsigtigt ned. Ikke destormindre skvattede Joak faktisk og trillede ned af trappen og landede ovenpå hvad der en gang nok havde været et hul, men nu var fyldt op med jord. Det eneste Joak rigtig slog i faldet var hans værdighed. Fervo Shael var meget begejstret for at gruppen nu endelig var så tæt på målet. Og han glædede sig allerede til at komme hjem til sin by Talden og vise borgene den samlede Rosamortahedron. Der viste sig at være mange fælder i kældrene, heldigvis var de fleste udløst for mange år siden. og udgjorde ikke længere nogen fare omend Joak viste sig meget dårlig til at klatre over rester af fælder. Joak forklarede han aldrig rigtig havde brugt tid på at klatre, da vejene i Saralis var af så god beskafenhed man faktisk aldrig havde brug for den slags. Der blev senere fundet udøde og der var flere kampe i kældrene. Ikke destomindre lykkedes det for gruppen at kæmpe sig frem til et central kammer hvor der blandt flere skatte også dukkede en stav op der viste sig at være Tahedronen de var kommet efter. Efter dette gik rejsen tilbage mod Talden. For at komme derhedn skulle gruppen via Bazilar og vi stoppede da gruppen nåede byen.

Lost tales I (Bazilar)

Shadow World tid: 29-06-6070 til 17-07-6070
DK tid: Fredag d 11. oktober 2013 kl. 16:00 - 00:30
Til stede var: Sir Elor Blake, Joag Reineken, Q'aylef T'paw, Valkor Leartes, Oliver Langheim og Olix von Flyndern

Meget lidt data om denne aften da det er super længe siden nu (25. august 2014). Gruppen sluttede i Bazilar.

Lost tales II (Afsted mod Mur Fostisyr)

Shadow World tid: 17-07-6070 til 10-09-6070
DK tid: Fredag d 25. oktober 2013 kl. 16:00 - 00:30
Til stede var: Sir Elor Blake, Joag Reineken, Q'aylef T'paw, Valkor Leartes, Oliver Langheim og Olix von Flyndern

Meget lidt data om denne aften da det er super længe siden nu (25. august 2014). Gruppen rejste fra Bazilar hele vejen til Kelfurs Landing i det nordligste Lu'nak. Den enste der vil sejle gruppen til Mur Fostisyr er en kæltring ved navn Smukke Jon. Desværre er han forsvundet på en ø i nærheden af Kelfurs Landing. Vi stopper her.

Lost tales III (Ankomst på Mur Fostisyr)

Shadow World tid: 10-09-6070 til 28-09-6070
DK tid: mandag d 30. december 2013 kl. 14:00 - 01:00
Til stede var: Sir Elor Blake, Joag Reineken, Q'aylef T'paw, Oliver Langheim, Rennard "Renn" Eisenblut Kempstern, Robin van der Baasweiler og Wilbur of Kelfur

Meget lidt data om denne aften da det er super længe siden nu (25. august 2014). Gruppen redder Smukke Jon fra Iskrallerne og han sejler derefter flokken til Mur Fostisyr, hvor vi stopper i Ky'taari hovedstaden A-Tykaar.

Lost tales IV (Hvad er vi oppe imod?)

Shadow World tid: 10-09-6070 til 04-10-6070
DK tid: fredag d 17. januar 2014 kl. 20:00 - 02:00
Til stede var: Sir Elor Blake, Joag Reineken, Q'aylef T'paw, Oliver Langheim, Valkor Leartes, og Endolfin Griffelin

Meget lidt data om denne aften da det er længe siden nu (25. august 2014). Det hele foregår på Mur Fostisyr rundt omkring Ky'taari hovedstaden A-Tykaar hvor gruppen prøver at finde ud af hvordan det står til på hele øgruppen.

Kontakt til oprørsbevægelsen (SMFSF)

Shadow World tid: 04-10-6070 til 26-10-6070
DK tid: fredag d 18. april 2014 kl. 17:00 - 02:30
Til stede var: Sir Elor Blake, Joag Reineken, Oliver Langheim, Rennard "Renn" Eisenblut Kempstern, Endolfin Griffelin og Orion Van de Klavenveldt

Der skabes nu kontakt til oprørsbevægelsen Sønnerne af Mur Fostisyr Samlende Frihedsbrigade (SMFSF) omkring Ky'taariernes højtempel A-Arnaar tæt på hovedstaden A-Tykaar. Endolfin mister dog et ben under en kamp, og må indlogere sig på en kro A-Tykaar de næste mange dage. Gruppen beslutter sig i samarbejde med SMFSF for at finde ud af om den gamle borg Taurkytaal er forbundet med de muterede Iskraller der kæmpes så meget imod.
Vi stopper tæt på borgen Taurkytaal.

Angreb på Taurkytaal

Shadow World tid: 26-10-6070 til 07-11-6070
DK tid: Søndag d 20. april 2014 kl. 14:30 - 02:00
Til stede var: Sir Elor Blake, Joag Reineken, Oliver Langheim, Rennard "Renn" Eisenblut Kempstern, Orion Van de Klavenveldt, Schumi Rekonnan og Q'aylef T'paw

Denne aften var der rent angreb på Taurkytaal, hvor det blev konstateret at der ganske rigtigt er en yders suspekt troldmand der kalder sig Hexon Poisontail. Der mod betaling muterer iskrallerne for syrkakarene. Hvorfor han gør det fandt gruppen aldrig ud af? De kom heller ikke til bunds i borgen da de fik konstateret at der foregår unaturlige og farlige ting på stedet, hvilket var nok, da brogen var ganske godt beskyttet af en ufin blanding af mutant iskraller og udøde vagter. Vi stoppede da gruppen nåede tilbage til A-Tykaar med beretningen om stedet.

Iskrallerne skal stoppes

Shadow World tid: 07-11-6070 til 20-11-6070
DK tid: Mandag d 19. maj 2014 kl. 17:30 - 00:00
Til stede var: Sir Elor Blake, Joag Reineken, Q'aylef T'paw og Wilbur of Kelfur

Efter at have konstateret at Hexon Poisontail i Taurkytaal muterer iskrallerne så de bliver endnu stækere, blev det besluttet at stoppe strømmen af iskraller fra fastlands Jaiman til borgen. SMFSF havde fundet ud af at der ofte ankom et skib med friske iskraller til en naturhavn ikke langt fra landsbyen Venden. Dette måtte stoppes, så gruppen drog tværs over Yalf Hurn forklædt som ostehandlere til landsbyen Venden hvor de skulle mødes med SMFSF kontakten Nay W'reen. Der kom et par kampe med iskraller under rejsen men alle nåede i god behold til Venden hvor vi stoppede.

Angrebet på skibet planlægges

Shadow World tid: 20-11-6070 til 23-11-6070
DK tid: Onsdag d 23. juli 2014 kl. 17:00 - 01:30
Til stede var: Sir Elor Blake, Joag Reineken, Q'aylef T'paw, Rennard "Renn" Eisenblut Kempstern og Robin van der Baasweiler

I landsbyen Venden fik gruppen kontakt til Nay W'reen, som førtse gruppen ud til naturhavnen. Der var intet skib endnu eller nogle væsner overhovedet. Der var et gammelt fyrtån tæt ved hvor man ville kunne få en formidabel udsigt og angrebspunkt på havenen. Probelmet var at fyrtånet selvfølgelig var hjmesøgt at skeletter og spøgelser nu ingen andre brugte det.
Så gruppen drog ind og rømmede det meste af tåenet fra udøde. De lod et par stykker gemme sig i de dybeste kældre da de alligevel ikke ville kunne komme på siden trappen ned til kælderen belv smadret ved et uheld.
Vi stoppede da gruppen var tilfredse med “oprydningen” i tårnet.

Skibet ankommer

Shadow World tid: 23-11-6070 til 26-11-6070
DK tid: Søndag d 27. juli 2014 kl. 15:30 - 01:00
Til stede var: Sir Elor Blake, Joag Reineken, Rennard "Renn" Eisenblut Kempstern, Robin van der Baasweiler og Endolfin Griffelin

Mens gruppen ventede på skibet kom Endolfin halsende efter gruppen efter hans ben var blevet godt igen, glæden ved gensynet var stor da Endolfin er mægtig god til at inspirere de andre i gruppen til at kæmpe mod det onde.
På et tidspunkt kom der så endelig noget aktivitet på molen. Et par syrkakare og en 10-15 iskraller ankom og gjorde klar til ankomsten. Nogle af iskrallerne besluttede sig desværre for at kigge op til fyrtårnet, og man kunne se at syrkakarene væddede penge om et eller andet som iskrallerne drog afsted mod fyrtårnet.
Derinde gjorde gruppen et baghold klar, og da iskrallerne var trådt ind klappede fælden. Dog havde Endofiin en lige ivrig nok aura så iskrallerne nåede at gå i forsvars position, men de blev alle nedkæmpet.
Da så endelig skibet kom sendte de en større gruppe op for at hente de formodede afdøde iskrallers rustinger osv. Det blev besluttet at gruppen ikke kunne klare en 15-20 dårligt udrustede iskraller, så gruppen forlod fyrtånet og gemte sig udenfor på en afsats mod havet.
Her fandt Endolfin og Renn en snæver tunnel der førte ind under tårnet igen, og efter lidt diskution fik de overbevist gruppen om at de skulle drage derind istedet for at stå og fryse på en snæver afstats. Men under tånet var der jo undeads så det kom til kamp med dem istedet. Det var ikke en let kamp men gruppen klarede det. Bagefter kom gruppen op i tårnet fra kældrene og så at de andre iskraller havde hentet grejet fra deres faldne brødre og gået ned til skibet hvor de nu var igang med at pakke til rejsen mod Taurkytaal.
Vi stoppede her.

Ambush!

Shadow World tid: 26-11-6070 til 17-12-6070
DK tid: Lørdag d 21. august 2014 kl. 19:00 - 02:00
Til stede var: Sir Elor Blake, Rennard "Renn" Eisenblut Kempstern, Robin van der Baasweiler, Q'aylef T'paw og Olix von Flyndern

Angrebet på skibet gik over al forventning, Renn fik disarmet de 5 sømænd ved at true deres kaptajn til ikke at kæmpe. Den orange troldmand havde nogle meget giftig firebolts og alle Q'aylefs angreb var dræbende denne dag. Det var en stor sejr for Sønnerne af Mur Fostisyr Samlende Frihedsbrigade (SMFSF), ikke kun fordi skibet blev indtaget så smertefrit men også fordi de iskraller der så var blevet landsat, faldt i et dræbende baghold af resten af oprørsbevægelsen inden iskrallerne nåede Taurkytaal.
Det succesfulde slag for SMFSF har dog gjort at besættelsesmagterne nu har skrut bissen på og forstræket bevogtningen af byer en hel del. Og der er tilmed også kommet en eller anden sydlandsk demondriver til øen der er i hvert fald set både dæmonbesatte syrkakaere og meningsløse drab på flygtninge begået af denne troldmænd og hans dæmoner.
Alt dette fik SMFSF til at vurdere hvorfor det egentlig var at Syrkakarene ville have hele Yalf Hurn, og det havde ingen nogle rigtig gode svar på. Det var et faktum at Syrkakarene oprustede en masse, men hvem skulle de så til at anribe? De havde magten på hele Mur Fostisyr? Måske var de igang med en invasion af fastlands Jaiman? Måske var de bange for selv at blive indvaderet?
Så det blev besluttet at det skulle undersøges før man kunne lave næste ryk, og i mellemtiden ville man forsøge at få så mange ky'taarier af Yalf Hurn som muligt, de første var familierne til SMFSF folkene da disse familier nu var særligt udsatte for represalier.
Mens denne flugt fra øen var ved at komme på plads blev de diskuteret om eventyrene ikke kunne rejse til Adea Hu og finde ud af hvad Syrkakarene egentlig havde gang i? Dog var Elor klart nok ikke særlig vild med denne ide. Q'aylef medlte meget klart ud at han helt klat støttede ideen men at han ikke ville sætte sine fødder på Adea Hu før Yalf Hurn var frit igen.
Så efter grundige overvejelse blev det så istedet besluttet at gruppen skulle opsøge en person kaldet Stjernebeskueren der holdt til på en borg ved navn Tharg Jionak i håbet om at han kunne kaste mere lys over hvad der skete for syrkakarene og deres planer, siden han ifølge rygtet havde magiske dimser til at kunne skue lang væk fra hans eget sted. Desuden vidste SMFSF at en gruppe syrkakarer der var gået i land på hans ø aldig var vendt tilbage, hvilket tydede på at han i hvert fald heller ikke brød sig om dem. Om han kunne lide andre er tvivlsomt da ky'taarierne aldig rejser derud.
Men gruppen besluttede sig for at prøve at “ringe” på, da alternativet var en mission til Adea Hu.
Vi stoppede da gruppen nåede byen Taartayn i det nordligste Yalf Hurn ikke langt fra Thag Jionak.

Besøg i Tharg Jionak

Shadow World tid: 17-12-6070 til 23-12-6070
DK tid: Lørdag d 26. august 2014 kl. 17:30 - 01:30
Til stede var: Sir Elor Blake, Rennard "Renn" Eisenblut Kempstern og Joag Reineken

En lidt kort aften hvor den lille gruppe søgte op mod Stjernebeskueren i Tharg Jionak.
Men hjælp fra Elors krystalkugle lykkedes det at skabe kontakt til borgen og gruppen blev mødt af en mand der kaldte sig Deniros Vaas og arbejdede for Stjernebeskueren. Han bød dem komme hen til borgen hvorefter han teleporterede sig tilbage og brugte tydeligvis Navigator udstyr eller tilsvarende teknologi til at styre sine spring.
Det viste sig at borgen var beskyttet af Quaidu vagter der var deseteret fra blandt andet Xa-ar.
Gruppen kunne ikke møde Stjernebeskueren da denne ikke havde tid til høflighedsvisitter fra omvandrende kæltringe, men Deniros ville gerne mødes med gruppen. Så der blev holdt i mindre møde i et tilstødende mødelokale. Denios kendte en del til hvad der skete på øen men var ikke særlig meddelsom og var tydeligvis mere interesseret i at høre hvad gruppen kunne berette fremfor selv at skulle fortælle noget. Dog kunne Denioros også fortælle at de heller ikke vidste hvad der drev Syrkakarene til Yalf Hurn, men så længe de holdt sig fra Tharg Jionak og tilstødende øer var de også ligeglade. Men hvis gruppen fandt ud af noget ville de da meget gerne høre om det.

Flugten fra fangelejeren

Shadow World tid: 23-12-6070 til 17-01-6071
DK tid: Fredag d 03. oktober 2014 kl. 17:30 - 02:00
Til stede var: Sir Elor Blake, Rennard "Renn" Eisenblut Kempstern, Joag Reineken og Orion Van de Klavenveldt

Gruppen kom denne gang ind i den store Syrkakar fangelejr på Adea Hu hvor blandt andet Elors far, mor og bror blev befriet sammen med en håndfuld andre fanger.

sw/tales/jaiman6070.2.txt · Last modified: 2015/01/10 20:10 by gm