User Tools

Site Tools


sw:map:chaylot

Chaylot


Flodlandsbyen Chaylot i herredet Fayette er en lille by med ca 120 indbyggere i og omkring selve byen.

Byen ligger ved floden Khine og var engang forbundet til nabobyen Gaillot via floden, men byens mole er for mange år siden brudt sammen og siden har der ikke været transport af nogen stor betydning fra Chaylot. De fiskes stadig i floden, men primær indtægten er dyrehold både for by og gårde i området omkring.
Fra byen er der rimelig vejforbindelse til byen Fayette, noget ringere vej til nabobyen Tavole og en gammel ganske lidt brugt route mod lenets hovedby Belante.

Baron Pascal Robic af Eastmeadow har et par gange nævnt byen som en mulighed for at bygge en ny flodhavn i eller omkring landsbyen således at Belante kan forbindes til resten af U-Lyshak via floden Khine. Men det er en langsigtet plan der ud over ny havn også vil kræve veje gennem flere herreder udvikles og passes. Lige nu er der ingen aktuelle planer om noget så livet i byen står ret stille.
En søn af kroejer Barnabus Webb fra nabobyen Gaillot har for nyligt været i byen og se på et evt. opkøb af hus så byen igen kan få en rigtig kro såfremt der i fremtiden vil komme flere rejsende igennem byen.

Steder i byen

The Tumbeling timber: Byens snedker og tømrer driver dette værksted med sin familie. Værkstedet og de ansatte klarere stort set alle byens behov for mindre reparationer og småbyggeri

Brandywood illuminations: Butik der primært sælger lys, der kan også købes fakler og importerede lanterner i butikken. Den drives i dag af stifternes unge datter Liliane, som ud over butikken også passer sine to gamle forældre.

Øl og mos: Et lille ølhus drevet af enken Tabitha, der efter sin mands død åbnede sit hus op, så enhver kunne købe hendes ale serveret med en skål grøntmos. Hendes ale er anset som en af de bedre i Eastmeadow, og når hun har friskbrygget det kommer folk gerne forbi fra hele herredet. Tabitha har flere gange leveret til Lady Juzlin af fayette som gerne sender en rytter ud efter den friske ale til hende selv og hende mand.

Personer (6073)

Liliane Brandywood: Flittig men indadvendt ung pige (16 år), bruger al sin tid på at passe hendes forældres butik og passe dem. Hun passer butikken godt og er dygtig og flittig i værkstedet. om end mange unge knægte i byen har et godt øje til Liliane kommer hun meget sjældent ud. Hun bruger al sin tid på at søge for sin familie.

Alaenor og Conrad Brandywood: Lillianes to gamle forældre der fik hende som en efternøler. De har også to sønner men de bor begge i Lethys med deres egne familier og ser kun meget sjældent forældrene. i dag er begge forældre sengeliggende og kommer aldrig ud mere. Sådan har det været i flere år nu.

Tabitha Ballouhey: Kvinde først i 40'erne. Tabitha og hende søn Fergus passer byens ølhus. Tabitha har altid lavet en fantastisk ale og da hendes mand drukende og hendes familie manglede penge begyndte hun at sælge sin ale. Det blev en stor succes og hun har siden lavet hendes hjem om til en åben stue hvor man altid kan få et krus ale og en skål mos.

Fergus Ballouhey: Søn af Tabitha, Fergus (13 år) vil gerne arbejde med heste når han bliver stor. Lige nu hjælper han sin mor med hendes butik. Fergus far døde da han var lille.

Henk-Jaan Webb: Henk-Jaan (26 år) er søn af den valhavende Barnabus, og bor faktisk ikke i byen, men han kommer tit forbi. Han er kommet med flere købsbud på huse i byen, men prisen har hidtil været så lav at ingen har solgt til Henk-Jaan endnu. På trods af at han er trolovet med en Lottie Parton fra Larice har han en stor interesse i at tale med Lillane.

Esias Moreau: Byens tømrer (51 år), gift med Madeline, arbejder hårdt og er kendt af alle i byen som en troværdig mand, og ham man går til hvis der er noget der bekymrer.

Aurélien Moreau: Søn (23 år) af Esias og Madeline, arbejder med sin far i værkstedet, holder af at arbejde med træ, drømmer om at arbejde med bogbinderi.

Claudine Moreau: Datter (17 år) af Esias og Madeline, arbejder også med sin far i værkstedet, drømmer om at overtage stedet en dag.

sw/map/chaylot.txt · Last modified: 2024/03/28 23:17 by gm