User Tools

Site Tools


sw:tales:jaiman6073.1

Historier fra Jaiman - første halvdel 6073Tilbage til Rothledge Manor

Shadow World tid: 27-dec-6072 til 11-jan-6073
DK tid: søndag den 17. April 2022 kl. 15.00 - 22:00
Til stede var: Elor Blake, Francis Salamanca, Toshiro Asahoshi, Valkor Leartes og Oliver "fede" Langheim

Gruppen bestående af Elor, Fancis, Toshiro, Valkor var samlet til det ugentlige rådsmøde på Routledge Manor hvor de er rådmænd. Juzlin Benve Blacke og Hannah Pavalier var også tilstede som rådmænd. De resterende 6 rådmænd var ikke tilstede denne dag. Olliver Langheim der ikke er rådmand i herredet Deepwinter fungerede som dørmand og vagt.
En råddag i herredet foregår på den måde at folk kan få foretræde for herremanden og/eller dennes råd. Typisk er det trivialiteter som problemer med markskel eller skatter der skal bedes om udsættelse for, men ind i mellem kommer der også et par mere interessante møder.
Denne dag kom blandt andet en yngre mand ved navn Michael Barnes der gerne ville lave en madbod langs hovedvejen i herredet. Hovedvejen kører fra Holbridge i øst til Winterdeep i vest og skærer på den måde gennem hele herredet. Der lå en gang en kro nogle mil uden for Deepwinter som desværre brændte ned for en 10 år siden. Michael ville gerne søge om tilladelse til at stille sin vogn der og sanke træ i de nærliggende lunde/skove. -Gruppen diskuterede om man burde genopbygge kroen i stedet men endte med at give Michael tilladelse til at stille sin bod op. Så kunne man med tiden vurdere behovet for at etablere en fuld krostue på ruten.
En mand ved navn Adolph Hamett ville gerne etablere en pels og læder butik i Winterdeep da han mente huder og skind fra Ly-Aran måtte være let tilgængelige der. Det tog ikke lang tid for gruppen at tillade dette. Valkor tilføjede dog at hvis han lavede et gaveri i byen skulle selve garvningen foregå uden for byen da det var noget af en stinker. Olliver tilføjede at det også skulle foregår i den del af åen der havde forladt byen da det også farvede vandet en del. Det var intet problem for Adolph. I første omgang ville han starte med blot pelse og så købe garvet læder fra andet steds.
Senere trådte en gruppe på tre personer ind: James Dunlop, Wilbur Kumax og Eber Schumacher. De ønskede at få lov til at prøvemine i bjergene mod syd, de havde planer om at grave omkring 5 mil vest for den gamle mineby Fellburn. De havde en ide om at de ville kunne finde bly og sølv, og endda muligvis mithril i området. En geomancer i Lethys havde udset stedet de skulle grave. -Efter en kort votering fik de 3 håbefulde gravere lov til at påbegynde deres eventyr. Hvis det viste sig at blive en givtig mine ville alle tjene godt på det. De tre virkede dog ikke synderligt erfarne i at drive mine eller virksomhed. De fortalte de var tre eventyrvenner der nu ville kapitalisere de penge de havde tjent og få et mere sikkert og stabilt liv fra nu af.
Sidste interessante person den dag var en Emeric Bissonnette som er regnskabsauditør sendt af de kongelige skatkamre i Cynar. Juzlin tog sig hurtigt af Emeric og herredets regnskaber, Juzlin tænkte hun måske kunne tage et par fif med hjem til Fayette bagefter.
Efter et par dage ville guppen ud og se hvordan det gik med James og venners mineudgravning. Så gruppen tog omkring Fellburn hvor Olliver blev noget træt af byens lidt “rustikke” stand. I Fellburn havde James og hans selskab fået samlet et sjak der dagen efter rejste mod det sted minen skulle etableres.
Det viste sig hurtigt det her mineeventyr hurtigt kunne blive bøvlet da ingen af de 3 have stor erfaring med at lave miner og stabilisere tunler og den slags. Heldigvis kunne nogle af gutterne fra Fellburn lidt af det. Francis kunne med noget trylleri hjælpe minegruppen i gang ved at på magisk vis at hakke sig godt ind i bjerget i nogle små smalle gange der dog skulle skovles bagefter. Den store hjælp blev vel taget imod -James var meget interesseret i den måde Francis gjorde det på.
Om natten blev der fundet sport af Garker og O'garker, det rystede Olliver en del så han på et tidspunkt troede Francis var en gark så et javelin blev kastet efter ham og Olliver giok berserk og for ud efter fjenden der ikke fandtes. Francis havde for sjov kastet en del darkness omkring sig i natten (ikke at det gjorde nogen forskel da det jo allerede var nat) og løb ud i mørket og skjulte sig for den vilde berserker.
Dagen efter rejste gruppen mod Winterdeep og stoppede ved Michaels bod for at smage på varerne og se hvordan det fungerede. Gruppen besluttede at det ikke gav mening at opføre en kro 5 mil uden for byen. Sådan en kro burde ligge mere midt mellem byerne.
Derefter tog gruppen ind til Winterdeep. Besøgte Ivanna Lambert Charney, hun var ved at pakke så hun kunne rejse mod Norek og besøge sin datter Amandine Lambert der. Hun ville tage ud forbi Routhledge Manor på vejen mod Norek og besøge sin søn.
Der var rygter om en træfning mod lugrokier ved Blackton hold for to dage siden, så selskabet red derud for at se nærmere på det. Det viste sig en lille gruppe (scouts iflg Elor og Olliver) lugrokker var blevet set omkring befæstningen, der var blevet udvekslet pile i begge retninger hvorefter lugrikierne have trukket sig vestpå igen. Igen havde fulgt efter dem. Gruppen besluttede sig at tracke dem og mens Francis gik efter sporet fulgte de andre fire eventyrer ham fra deres heste i mageligt tempo. Det viste sig at de 3 lugrokier hvor den ene var såret var blevet overfladet af en manticore på deres flugt. To af lugrokierne var blevet dræbt og den sidste var stukket af ud mod Minnetou Bowles sumpene i Ly-Aran.
Gruppen vendte snuden mod Blackton Hold igen og ville derfra afvente om lugrokierne havde tænkt sig at angribe.
Vi stoppede da gruppen nåede Blackton Hold.Hvad rumler i Ly-Aran?

Shadow World tid: 11-jan-6073 til 14-jan-6073
DK tid: torsdag den 28. April 2022 kl. 18.00 - 23:00
Til stede var: Elor Blake, Francis Salamanca, Toshiro Asahoshi, og Allan Østerby

Ved Blackton hold var det blevet aften og gruppen bestående af Elor, Francis og Toshiro logerede ved tårnet. Det viste sig deres fælle Allan Østerby også var kommet til samme tårn da han havde hørt om lugroki angreb -Noget Allan ikke ville gå glip af.
Omkring tårnet var også en gammel kending. Kæltringen kendt som Ly-Aran Tom, gruppen havde før haft problemer med ting Tom havde bragt til Deepwinter fra Ly-Aran. Men Tom var også en af de personer med størst erfaring i hvordan man begår sig i det ugæstfrie Ly-Aran, så dagen efter spurgte gruppen om Tom ville følges med dem in i det gamle fortabte rige. Først var Tom lidt betænkelig da de jo havde historie sammen fra tidligere, men kæltringen vurderede at selvom de her 4 fyldte betydelig mere end blot ham selv var den beskyttelse de kunne yde også blandt det bedste i hele herredet.
Så Tom og gruppen drog ved morgengry ind i Ly-Aran for at finde ud af hvad der skete med de Lugrokier der havde angrebet Blackton Hold et par dage før og hvis gruppen så kunne sætte Tom af i byen Trashbag ville alle få noget ud af det.
Der gik ikke mange timer før Tom spottede nogle mystiske sport Francis helt sikket kom fra netop 7 lugrokier i pladerustning og en bakketrold der i sidste nat havde gået forbi her. Allan var helt sikker på at Francis fandt på sludder og ville følge sporet så de kunne tælle dem.
Gruppen fulgte sporet til en ruin af en gård hvor lugrokierne have slået lejr for dagen. Det blev besluttet at angribe dem mens det var dagslys så bakketrolden ikke kunne komme ud og kæmpe.
Angrebet startede godt. Elor skød løs på afstand mens Frank, Allan og Toshiro bevægede sig imod laden. Lugrokierne kom ud og kæmpede med både morgenstjerner og buer. En heldig pil fra en lugroki ramte Frank i øjet så han faldt død om. Gruppen tøvede lidt om de skulle flygte eller fortsætte. Men Elor råbte de skulle fortsætte (som jo var let nok for ham at sige siden han stod i meget god afstand og ikke fik mange slag). Ly-Aran Tom og Allan fik slæbt Frank tilbage mens Toshiro og Elor holdt lugrokierne tilbage.
Da Allan igen kom i front vendte slaget og lugrokier og trolden blev nedkæmpet.
Heldigvis havde en i gruppen en lifegiving så Frank ikke skulle begraves på stepperne i en simpel grav.
Det viste sig Lugrokierne et par dage for inden havde slået en anden gruppe ihjel der holdt lejr i samme ruin. Og blandt de efterladenskaber fandt gruppen et brev. Der gik ikke mange minutter før brevet var åbnet og læst, brevet kan ses her:filarions_brev.pdf
Ud fra brevet kunne gruppen regne ud at byen Trashbag var i fare, de kunne også læse på konvolutten at brevet var stilet til en Carahir Umeric.
Ly-Aran Tom kendte godt byens leder Tommy De'Luca som er både kromand og byleder. Tommy ejer den eneste kro i byen “Stuen”. De andre navne sagde ikke Ly-Aran Tom meget, men han kendte dog godt lidt til minotauren Konnuran som han havde hørt om, ikke et rart bekendtskab.
Dagen efter ankom gruppen til Trashbag og de tog hurtigt kontakt til Tommy De'Luca som var meget glad for hjælpen og advarslen. Tommy mente godt at have hørt navnet Carahir på kroen, vistnok en elver som også var jæger, men han var ikke sikker.
Gruppen ville gerne hjælpe Tommy og Trashbag med deres problem og som tak gav Tommy en Nyasani til gruppen, urten kunne bruges både af Allan og Frank som begge kun havde et øje, efter en hurtig omgang sten-saks-papir fik Allan urten og fik dermed fuldt syn tilbage. Tommy havde en til de gerne måtte få når faren var drevet over.
Det blev besluttet at finde Carahir og så ud fra ham lure hvad næste skridt skulle være.
Vi stoppede her.

Hunters don't lie

Shadow World tid: 14-jan-6073 til 19-jan-6073
DK tid: torsdag den 12. Maj 2022 kl. 18.30 - 01:00
Til stede var: Elor Blake, Francis Salamanca, Toshiro Asahoshi, og Mati Aviokki

Gruppen overvejer hvad der skal gøres mens de bor i byen Trashbag. Om de på nogen måde kan finde Carahir Og hvad skal de gøre når Carahir så dukker op?
Det bliver overvejet om Franks minotaur i flaske kan aktivere den ukendte forræder fra brevet?
Matti forsøger at jage lidt rundt uden for Trashbag, for at vurdere mulighederne i området, men der ikke meget vildt tæt på byen. Man skal adskillige mil udenfor for at finde vildt. Der er tre biotoper hvor jægerne tage hen. Bakkerne/bjergene -Altså Red Hills, andre tager ud på stepperne Og en sidste gruppe jæger i skovene/sumpene mod nord.
En af jægerne Robert Heetkamp fortalte han var eftersøgt i U-Lyshak da han var indblandet med en indbrudsbande i Norek som alle var fanget bortset fra ham, han holder nu lav profil i Ly-Aran en tid.

Endelig, efter nogle dage dukker Carahir op i Stuen en formiddag, Stuen er den kro Tommy De'Luca ejer. Han spørger efter om der er kommet post til ham, hvilket der ikke er da gruppen holder brevet han skulle modtage.
Frank beslutter sig for at prøve at gøre sig venner med Carahir, og efter noget besvær og en good-cop, bad-cop manøvre med Matti begynder Frank at komme nærmere på Carahir. Under en løbetur rundt om byen støder Toshiro til og de tre løber og snakker. Carahir fortæller han er jager og meste jæger fjerkræ men også kan lide at jage øgler hvis skind kan sælges til folk som Lisa Balcescu der har en butik i byen, eller måske til Ly-Aran Tom, men han er mere kræsen end Lisa.
Elor introducerer sig selv som krigeren Biril Kevin, da han er bekymret for at blive genkendt.
Gruppen får langsomt vundet Carahirs tillid, og sådan lidt tilfældigt spurgt ind til om han også har hørt om Konnuran den fæle minotaur? Carahir fortæller han godt har hørt om ham fra en af hans bekendte der vistnok rejser rundt med Konnuran i Red Hills ikke så langt væk fra byen her.
Det er en halv-elver kvinde ved navn Shalheira, men Carahir har ikke set hende i lang tid og er ikke udpræget vild med at skulle vandre i Red Hills med de risici det indebærer.
Gruppen får overtalt Carahir til at tage dem med på jagt hvor gruppen sporer nogle kæmpeædderkopper der der findes og nedkæmpes. Under kampen virker Elor Matti ganske inkompetente så Carahir får indtryk af at Frank er lederen og klart førstekriger i slænget. Carahir er meget imponeret over Frank!
Da de alle er tilbage i Trashbag skal der aftales hvad planen nu er. Så gruppen mødes med Tommy De Luca og de går i gang med at ligge en plan. Frank er ret sikker på Carahir ikke er ond, de fire andre ved ikke helt. Der er ikke noget der tyder på Carahir er ond og når han får brevet er hans opgave egentlig også bare at komme væk fra byen inden den falder.
Efter en del diskussion bliver det besluttet at første skridt må være at finde forræderen i byen. Så de tænker at vise et billede af en minotaur med med brænderne flail. Der er ingen illusionister i byen eller gruppen så Elor drager til Winterdeep og finder en kunstner til at male det for dem og så hænger gruppen en række eftersøgt plakater op i byens kro og deriblandt billedet Konnuran.
Vi stopper da Elor når tilbage til byen med de nye eftersøgt plakater.

Gratars, dæknavne og sleeper agentes

Shadow World tid: 19-jan-6073 til 29-jan-6073
DK tid: torsdag den 26. Maj 2022 kl. 14.30 - 00:00
Til stede var: Elor Blake, Francis Salamanca, Toshiro Asahoshi, Mati Aviokki, Peder Tomasen og Jorval Thytison

Elor undercover som Beril. Personen der skal åbne porten findes da han ser plakaten af Konnurans på kroen. Gruppen rejser ud i landskabet for at søge spor efter Konnurans bande, dog uden held. Gruppen møder på en strand en Gratar task force de kommer i slåskamp med og får nedkæmpet. I kampen virker Carahir ikke synderligt imponeret over andre end Frank da Biril fumler rundt med sin bue og skyder pile meget tæt på sine venner.

Hvornår kommer angrebet?

Shadow World tid: 29-jan-6073 til 06-feb-6073
DK tid: torsdag den 16. Juni 2022 kl. 16.30 - 01:00
Til stede var: Elor Blake, Francis Salamanca, Toshiro Asahoshi og Peder Tomasen

Gruppen patruljerer i området vest for Trashbag og hører så pålidelige rygter om at en større gruppe er på vej. Det viser sig at være Konnurans warband der nærmer sig. De har både beastmen, horribars med ud over gobliner og lugrokier.
Der lægges en stor plan for, at porten skal forblive lukket og hvordan tårnene skal besættes. To mægtige abalester opstilles i hvert sit tårn med Peder og Allan som skytter. Et scouting task force der sendes i forvejen af angriberne bliver nedkæmpet omkring husene uden for Trashbags bymure. Vi stopper da hovedgruppen kan ses på en bakke ikke langt fra byen.

The Battle for Trashbag

Shadow World tid: 06-feb-6073 til 08-feb-6073
DK tid: tirsdag den 21. Juni 2022 kl. 15.30 - 00:00 og onsdag den 3. august 2022 kl, 15:40 til 00:30
Til stede var: Elor Blake, Toshiro Asahoshi og Peder Tomasen og Allan Østerby

Vagternes ånde sås som små tåger, denne kolde mørke vinter morgen i Ly-Aran. Byens milits, beboere og gruppen stod klar ved den Nordlige port. På en høj Nord for byen kom Konnurans mægtige skikkelse til syne, ved hans side stod to store trolde, gryntende Lukrokier og urolige gobliner. De rykkede tættere på og ud af mørket kom også beastmen og andre væsner med onde hensigter. Pilene begyndte at flyve fra palisaderne og blev besvaret fra tusmørket. Planen var at de skulle tro, at porten ville åbne sig og så blive fanget i pile regn tæt ved porten. Monstrenes fremrykning gik hurtigt og pludselig stod de ved porten, overraskelsen da porten ikke gik op var stor, det varede dog kun et øjeblik, da trolden der stadig var i live svingede sin mægtige mattock og porten faldte med bare et slag. Slaget var nu i en ny og uventet fase. Militisen gik modigt imod de store væsner og kæmpede bravt. Peder, Allan og Toshiro hoppede ned fra tårnet og gik i kamp imod styrken som nu var igennem porten. Konnuran knuste hurtigt to vagters krop med sin brandende flail. Elor lod sine dyre magiske pile flyve imod angriberne fra sit tårn. Byens beboere fandt modet da deres familier pludselig var i voldsom farer og gik til angreb. Byens samlede modangreb slog langsomt men sikkert alle Konnurans lakajer ned og til sidst stod han tilbage, han flail sendte sikkert og brutalt en sjæl til guderne hver gang han svang den. Han trak sig ud af byen og ingen kunne følge hans lange skridt, kun Elors pile. Konnuran havde kun fire skridt for at være i sikkerhed bag bakken nord for byen, da en pil fandt vej igennem hans aventail og borede sig ind i hans nakke, der faldte Konnuran og hans plage af det Vestlige Ly-Aran endte der. Hans hovede hænger nu på en Peder og Malims vogn til skræk og advarsel til andre minotaure som skulle få gode ideer. Trashbags beboere og borgmester Tommy De'Luca var taknemmelige for at deres by bestod. Gruppen fik belønning og var nu hurtigt på vej til Routledge Manor for at samles med de andre eventyrer som kom fra Nord. Her blev det besluttet at eventyrene i to grupper skulle rejse imod Nord for at stoppe angrebet på Reineken

Gratar tatar

Shadow World tid: 08-feb-6073 til 13-feb-6073
DK tid: torsdag den 11. August 2022 kl. 17.30 - 00:00
Til stede var: Allan Østerby, Q'aylef T'paw, Endolfin Griffelin og Malim Naruum

En af grupperne der rejste mod Reineken fra Routledge Manor bestod af Malim, Allan, Endolfin og Q'aylef de ville drage til bryggeriet og på vejen rejse igennem Velenna i Lorne for at se om der ville være spor af kulten der.
Rejsen gennem Stonebeach gik fredeligt og ganske hurtigt. Det ændrede sig da de nåede til Oakburn. Der blev rejst langs kysten da det var den korteste rute omend vejene langs kysten var af ringere kvalitet end dem længere inde i lenet.
En sen eftermiddag nåede gruppen en lille fiskerlandsby kaldt Slywharf i herredet Gossons, de var velkomne til at overnatte i byen men de skulle huske at slukke alt lys inden mørket faldt på, for der var fæle gratar pirater der huserede langs de ret ubevogtede kyster. Og når mændene i byen var på havet var byen et let mål for de grådige og griske gratars.
Gruppen mente nemt de kunne håndtere lidt gratars og satte en baghold op. Så da mørket faldt på tændte de lys i byen og skjulte sig nede omkring byens mole.
Og ganske rigtigt kom en opputunistisk gruppe af grønne, gule og enda en enkelt sort gratar kaldt Jataz listende ind mod byen på simple tømmerflåder -Gratars er fremragende svømmere så deres tømmerflåder er primært til at transportere deres grej, men de ret dovne grønne gratas nyder dog at slappe af på flåderne mens de mere flittige gule skubber dem frem gennem vandet.
Dette snigangreb blev dog helt forpurret af et par velplacerede bomber midt i flåderne og derefter en hurtig nedkæmpning af angrebet. Ingen af heltene eller byens beboere kom til skade ved angrebet. Kun få grønne gratars der aldrig kom op af vandet slap levende fra det.
Gratar lederen Zuujoxl svor hævn fra deres rede, da hun hørte om nedslagtningen af hendes yngel, især tabet af den modige Jataz fik Zuujoxel til at overveje hendes levevis et kort øjeblik.

Flamberet gratar

Shadow World tid: 13-feb-6073 til 16-feb-6073
DK tid: torsdag den 28. August 2022 kl. 14:30 - 23:30
Til stede var: Allan Østerby, Q'aylef T'paw, Malim Naruum og Jorval Thytison

Gruppen blev angrebet af flere gratars, mødte kaptajn Mondern Leeman af det flyvende skib Excelsior fra Sel-Kai. Gruppen hjælp sklibet med et problem. Gruppen fik et lift til Cynar.. På vejen bombede de gratarflåden

Cavrons udøde

Shadow World tid: 16-feb-6073 til 25-feb-6073
DK tid: torsdag den 8. september 2022 kl. 18:30 - 24:00
Til stede var: Allan Østerby, Q'aylef T'paw, Malim Naruum, Jorval Thytison og Endolfin Griffelin

Gruppen rejste mod Fayette Village for at samle viden om Tornens orden samt måske finde flere at tage med imod Ulor woods hvor den orden vist holder til?
På vejen gjorde gruppen stop i lenet Cavron hvor de besøgte byen Toulet med baronen Toldan Westwood som flere fra gruppen var bekendte med. En elver ved navn Dildonhalhir ville gerne følges med gruppen, men gruppen efterlod ham i Toulet, mon vi ser mere til Dildonhalhir i fremtiden?
Toldan var glade for at se dem og gruppen hjalp med at fjerne en mindre necromancer og hans udøde i en lund i lenet.
Vi stoppede her.

Harpies i Ulor woods

Shadow World tid: 16-feb-6073 til 10-mar-6073
DK tid: torsdag den 22. september 2022 kl. 17:30 - 23:00
Til stede var: Allan Østerby, Q'aylef T'paw, Malim Naruum, og Endolfin Griffelin

Fra Toulet i Cavron rejse flokken mod Fayette Village, der var tæt ved og få dage senere var de fremme i byen.
Flere eventyrere var samlet i byen så der blev udvekslet erfaringer og viden. Endolfin drøftede Tornens orden med Juzlin Benve Blacke og ud fra diverse skrifter erfarede de at Tornens orden var en gammel Iloura kult skabt af elvere og druider for at passe bedre på dyr og planer og lære folk hvordan man både høster og sår så naturen ikke kommer ud af balance.
I følge en del tekster så det ud til at kulten stoppede sit virke for omkring 500 år siden af ukendte grunde. Men andre kilder skrev at kulten var blevet mørk og dyster og havde opgivet håbet om at lære folk i byerne noget men i stedet nu bare ville fjerne byer og lade naturen vokse vildt og frit over hele Jaiman. Der var en endda rygter om at en Dragonlord havde involveret sig og placeret en kvindelig elever højt i kultens ledelse.
Så hvis kulten eksisterede i dag var den nok ikke helt som den skabere for flere tusinde år siden havde forestillet sig.
I følge de oplysninger gruppen havde måtte kulten holde til omkring Ulor woods i dag. Allan ville også gerne til den skov. Men det var for at finde Brönt's tomb som skulle befinde sig i skoven. Ridderen Brönt var en eventyrer der skabte sig en formue på sine rejser og købte sig den legendariske Armor of Brön samt hans stridskølle “Eternal glory” der kunne hamre så hårdt som en lynkile når brugeren måtte ønske det.
Så afsted gik det imod Ulor woods.
I skoven blev gruppen jagtet af nogle harpies der flere gange forsøgte at angribe dem. Til sidst fik gruppen dog slået dem ned. Det kostede dog Endolfins kalv livet.
Gruppen nåede en høj i skoven hvor endolfin genkendte runer der lignede noget fra Tornens orden. Der var en aktiv ward kørende på en sted. Gruppen flækkede stenen og slukkede warden, de fandt aldrig ud af hvad den mon gjorde?.
Vi stoppede her.

Mordet i Getesh

Shadow World tid: 10-mar-6073 til 15-mar-6073
DK tid: torsdag den 6. oktober 2022 kl. 17:00 - 23:30
Til stede var: Q'aylef T'paw, Malim Naruum, Endolfin Griffelin, Robin van der Baasweiler og Jadel Irsang

I Ulor woods stod gruppen på bakken hvor de havde knust stenen. Malim var ikke tryg ved at stå og glo der hvor de med stor sandsynlighed lige have gjort tydeligt opmærksom på deres tilstedeværelse. Allan og Q'aylef ville søge mod nord for at finde Brönt's Tomb mens Malim og Endolfin ville drage mod Reineken for at se om de kunne snuse nogle suspekte gutter op fra Tornens orden, der muligvis ville være i området.
I Reineken var der launch party for Red Dragon Ale III som var den nyeste Ale lavet i samarbejde med dragedræberen Robin vand der Baaswiler, Robin havde ønsket det var en ale med frisk koriander så det havde de prøvet at lave.
Til festen kunne mand møde selveste Robin VB og Malim og Endolfin stillede sig i kø for at få en autograf, foran dem stod en meget ivrig erlini elver de pludselig genkendte som ingen ringere end Jadel der ikke havde været set på vejene i flere år. Q'aylef var også ankommet, mest for at spionere på Reinieken men også lidt for at møde hans ven Robin. Allan var stadig ude i skoven på jagt efter Bröns grav.
Efter festen og lidt brok over et forsvundet limited edition Red Dragon Ale Stein drog gruppen op til selve bryggeriet hvor de mødtes med Alexander Reineken der dog kunne berolige dem med at alt var roligt. De fik en guidet tour med juniorbrygger Anhodir Wynriss der havde været med til at lave Red Dragon Ale III sammen med Robin.
Alexander foreslog gruppen at de drog til Getesh hvor de havde et bibliotek der muligvis kunne sige noget om Tornens orden. Desuden ville de nok også kunne finde en ranger i byen der ville kunne lede dem på sporet af ordnen.
Så gruppen nu bestående af 5 drog glade afsted mod Getesh. Rejsen til byen ikke helt uden problemer, på vejen så de en anden gruppe rejsende være omringet af og under beskydning af 7-8 lugrokier.
Gruppen sneg sig ind på lugrokierne fra 3 sider. Jadel og Q'aylef lagde sig på ca 150 fod og begyndte at beskyde lugrokierne bagfra. Malim sneg sig ind til de belejrede rejsende og Robin og Endolfin drog direkte imod lugrokierne. Det blev en vild kamp og Endolfin fik lige efter han havde aktiveret sin Inspirations en pil i hovedet og desværre dækkede hans læderhjælm ikke og Endolfin faldt stendød til jorden.
Resten af gruppen og de rejsende fik sammen nedkæmpet lugrokierne. Heldigvis havde Jadel en særlig elever genoplivelsesurt der kunne redde Endolfin for at tilbringe evigheden i Eissas haller.
Gruppen nåede Getesh efter nogle dage og brugte lidt tid i byen på at støve viden op. Endolfin fik kontakt til en ældre garlon ranger ved navn Leif-Ole Brodersen, Leif-Ole kendte lidt til de maskeklædte elvere i Ulor Woods som han havde set på sine rejser i skoven. Han ville gerne føre Endolfin og hans fælge derhen. Men Leif-Ole advarede Endolfin om at han ikke var sikker på de maskeklædte elvere var gode.
En af dagene mødte de en spradebasse fra Celebi ved navn Constantin Dany Delafose II som var udsendt af selveste Lord Vodfrey Insval III af Lorne. Han havde vigtige forretningsopgaver i byen han ikke ville fortælle mere om, men hertugen af Lorne havde bekostet en parade i Getesh et par dage efter og det hele skulle blive mægtig fint.
Til paraden hvor gruppen også var til stedte (gratis øl og stegte grisehuder) blev Constantin dog myrdet af en fæl snigskytte fra et tårn. Constantins rejsefælle Roméo Gaumont råbte straks 300 guldstykker til den der fanger morderen… Gruppen kastede øl og flæskesværd fra sig og for efter morderen. Desværre slap denne væk, personen bag maske, var meget let på tå, og benyttede en long door formular til sidst for at slippe væk.
Gruppen kunne bagefter ud fra spor vurdere at morderen var en ret let person iført moderigtige KJ kvindestøvler. Alt tydede på en kvindelig elever.
Efter al tumulten blev liget af Constantin fragtet til byens lighus hvorefter en unavngivet heksejæger ville rejse fra Port Saral og studere liget og derefter finde og straffe de skyldige.
Romeo var bestemt ikke tilfreds med det og krævede liget udleveret øjeblikkeligt, så han kunne bringe hans ven hjem til Celebi. Men ingen måtte komme ind til liget før heksejægeren var ankommet. Det ville gå omkring 12 dage til han ville være i byen.
Jadel og Q'aylef sneg sig samme aften ind i lighuset og studerede liget. De konstaterede at pilen der havde ramt Constantin tilmed var forgiftet. Så have skuddet ikke været dødeligt ved selve såret var ofret formentlig død kort efter af giften. De sneg sig begge ud kort efter og fortalte gruppen om deres viden.
Vi stoppede her.

Only Murderes in Getesh

Shadow World tid: 15-mar-6073 til 19-mar-6073
DK tid: torsdag den 20. oktober 2022 kl. 16:00 - 23:00
Til stede var: Q'aylef T'paw, Malim Naruum, Endolfin Griffelin, Robin van der Baasweiler, Jadel Irsang og Joxer Teh Mighty

Hørt på gadehjørnet fortalt at Kloak Maren.
En falden Paladin under navnet Enfoldigfin, havde skaffet forfalskede papire hvori han kaldte sig for den kendte Paladin Jadel Irsang… under dette navn og med de forfalskede dokumenter narrede han og hans stumme enuk tjener sig adgang til fængselsbygningen.
En snu og hæderlig Fangevogter kaldet Ronald fattede dog mistanke og med list fik han den faldne Paladin til at indrømme at hans ægte navn var Endolfin Griffelin…
Desværre var det forment at hindre fangeflugten, da den enfoldige sorte enuk havde lydt hans herres bud og havde borttaget fangen (en ond necromancer) som skulle have været udleveret til Den ærværdige heksejæger Joak. I ly a forvirring og bestikkelser forlod den afskyelige Endolfin og hans halte halvnøgne neger-tjener bygningen.. sandsynligvis hjulpet af den necromancer de hjalp på fri fod…
Det forventes at Heksejægeren Joak Jernhånd vil nedkalde sin hævn over disse nattens ransmænd og optage jagten Snart vil Endolfin og hans kasterede slave være at finde i gabestokken på torvet i Getesh til spot og spe !!

I udkanten af Getesh

Shadow World tid: 19-mar-6073 til 23-mar-6073
DK tid: torsdag den 3. november 2022 kl. 20:30 - 24:00
Til stede var: Q'aylef T'paw, Malim Naruum, Robin van der Baasweiler, Jadel Irsang og Joag Reineken

Mere info muligvis..

I wywern woods

Shadow World tid: 19-mar-6073 til 23-mar-6073
DK tid: torsdag den 3. november 2022 kl. 20:30 - 24:00
Til stede var: Q'aylef T'paw, Malim Naruum, Robin van der Baasweiler, Jadel Irsang og Joag Reineken

Mere info muligvis..

I wywern woods

Shadow World tid: 19-mar-6073 til 23-mar-6073
DK tid: torsdag den 3. november 2022 kl. 20:30 - 24:00
Til stede var: Q'aylef T'paw, Malim Naruum, Robin van der Baasweiler, Jadel Irsang og Joag Reineken

På vej mod Getesh mødte gruppen en anden flok eventyrere der var i kamp mod nogle lugrokier og gobliner. Da vores gruppe trådte til fik de ganske hurtigt has på logrokier og gobliner. Malim brugte mest tid på at dirigere kampen og beodre gruppen rundt. Flokken de var kommet til undsætning tænkte Malim var gruppens BattleMasterog en kvinde i den flok ved navn Sabine sendte kærlige øjne til Malim.
Mere info muligvis..

Raid on Bröns keep pt.1

Shadow World tid: 23-mar-6073 til 24-mar-6073
DK tid: torsdag den 13. november 2022 kl. 19:00 - 24:00
Til stede var: Q'aylef T'paw, Malim Naruum, Robin van der Baasweiler, Jadel Irsang og Endolfin Griffelin

Kamp ved borgporten og i borggården, gruppen når frem til indgangen til hovedbygningen af Bröns keep
Mere info muligvis..

Raid on Bröns keep pt.2

Shadow World tid: 24-mar-6073 til 24-mar-6073
DK tid: torsdag den 15. december 2022 kl. 19:00 - 00:30
Til stede var: Malim Naruum, Robin van der Baasweiler, Jadel Irsang og Votan Zotol

Gruppen kæmper sig ind i Bröns keep, kommer til den store trappe hvor der kæmpes mod mange skeletter. Jadel looter og agroer en bunke undeads på 1. sal
Gruppen konstaterer at en fløj af 1. sal er spæret af med magiske wards, der holder dæmoner indespærret.
Gruppen vælger ikke at bryde forseglingen.
Mere info muligvis..

Raid on Bröns keep pt.3

Shadow World tid: 24-mar-6073 til 24-mar-6073
DK tid: torsdag den 05. januar 2023 kl. 19:00 - 00:30
Til stede var: Malim Naruum, Jadel Irsang, Allan Østerby og Endolfin Griffelin

Nedre vestfløj tømmes for undeads. En Gnoll Necromancer ved navn Cralazar The Eradicator og hans lærling er i gang med tilkalde en stor undead.
Kampen afbryder ritualet og monsteret fra den udøde dimension slipper halvt igennem ude af kontrol, monsteret knuser necromanceren inden portalen lukker og monsteret forsvinder tilbage til sin dimension.
Lærlingen bliver dræbt af gruppen.
Malim spiser senere af den knuste Necromancer, de andre vil ikke smage
Mere info muligvis..

Raid on Bröns keep pt.4

Shadow World tid: 24-mar-6073 til 24-mar-6073
DK tid: torsdag den 26. januar 2023 kl. 18:00 - 23:30
Til stede var: Jadel Irsang, Allan Østerby og Endolfin Griffelin og Robin van der Baasweiler

Gruppen ryder kælderen i Bröns keep. Beslutter sig for ikke at åbne for dæmonerne på 1. sal.
Endolfin med Rosamotahedronen dræber 80% af alle undeads i kampene.
Gruppen tager deres loot og forlader borgen
Mere info muligvis..

ROI i Getesh

Shadow World tid: 24-mar-6073 til 26-mar-6073
DK tid: torsdag den 2. februar 2023 kl. 18:00 - 24:00
Til stede var: Allan Østerby, Endolfin Griffelin, Robin van der Baasweiler, Toshiro Asahoshi, Joag Reineken og Elor Blake

Getesh Trading Company - Roberto Jules
Vej mellem Getesh og Celebi
Besøg ved Alyethlone sancturary i Wyvern forrest
Rangers of Getesh - Ranger Leif
Getesh river camping - Drummond Mance
Alyethlone sancturary - Madame Darunia Qijeon - religiøs leder
Alyethlone sancturary - Revalor Keyrieth - vagtchef
Alyethlone sancturary - Elmer Roynore - ceremonimester

Grønne sten og dæmoner

Shadow World tid: 26-mar-6073 til 28-mar-6073
DK tid: torsdag den 23. februar 2023 kl. 19:30 - 24:00
Til stede var: Endolfin Griffelin, Robin van der Baasweiler, Toshiro Asahoshi, Joag Reineken, Elor Blake og Jadel Irsang

Da gruppen sidste gang fik gjort Madame Darunia Qijeon i Alyethlone sancturary opmærksom på at de ikke havde fjernet en ædelsten fra necromancer gnollen Cralazars kranie passede det hende åbenbart ganske godt. Nu var det heller ikke nogen hemmelighed at elverne i Alyethlone sancturary ikke havde samme mål som byen Getesh.
Gruppen besluttede sig at haste tilbage til byen hvor de få dage forinden havde indkasseret en fin dusør for hovedet af Cralazar The Eradicator. Så gruppen brød hurtigt op slevom elverne i Alyethlone gjorde deres bedste for at holde på dem lidt længere. Endolfin nævnte også at det var lagt vigtigere at jage undeads end tilfældige dæmoner. Men gruppen kom om ikke andet afsted mod Getesh.

Ved aftenstid nåede de alle sikkeret frem til Getsh River Camping der ligger på anden anden side af den store Artolia flod. Gruppen overnattede der, og dagen efter kom bådmanden Benny Quarto og sejlede dem over. Benny fortalte om hans 4 børn og de trængsler det giver at være eneforsørger, Endolfin gav Benny et par guldstykker ekstra som Benny takkede mange gange for.
I Getesh var borgmester Finn Fleischman ikke lige til at finde, så gruppen måtte trække en nummer. Jadel hørte at man ved skranke 7 kom hurtigt frem, så de trak et nummer dertil. Da de nåede frem til skranken viste det sig at det var kloakering og vand, og embedsmanden Hanno Schricker i skranken blev noget forfærdet da de gruppen ville tale med vagtformanden Yannick Sacher som jo ikke var tilknyttet kloakering og vand. Det var lige ved at eskalere til håndgemeng da en soldat råbte der var brug for vagter ved byens lighus da der igen var ballade der (der havde for under en uge siden været brand i samme bygning).
Gruppen var hurtigte til at komme derned og en større folkemængde havde samlet sig. Kloakmaren var hurtig til at udpege den beskidte y'kin Malim som personen der måtte havde lavet ballade….Igen! Dette kvitterede Maliom for med et spark i maven på Maren så hun tabte sine krykker og kastede formiddagens billige øl op på Malins sko. Malim gik tilbage til sin kro for at vaske sig!

Folk der arbejde i lighuset var åbenbart blevet sære og havde forskanset sig derinde, der kom også mystiske lyde som havde de magi derinder og byvagten var ved at samle folk nok til at storme ligehuset.
Elor førte imens flokken af venner om på siden af lighuset hvor han med mystiske kræfter åbende en portal gennem muren og gruppen skyndte sig igennem inden portalen lukkede sig. Inde i lighuset kom der mange kampe mod en stor bunket dæmoner og besatte funktionærere. Dæmonerne var af typerne: Ice demons, Fuzzy demons og Thorned demons.. Men de var dårligt et match for gruppen og især Joag der virkelig kunne knuse dæmoner som var de snefug under en brændene mace. De andre i gruppen kæmpede også en brav kamp men det var tydeligt at det var Joag der bedst forstod sig på at knuse dæmoner. Eldolfin nævnte de nu også hellere ville kæmpe mod undeads da det var mere i Rosas smag og i ørvigt meget vigtigere at få nakket end nogle random dæmoner i et lighus.
Gruppen kæmpede sig effektivt og koordineret igennem dæmonerne og fik da også fat en basat funktionær der bar hovedet af Cralazar The Eradicator mens den spyrde plasmablots og balls omkring sig.
Den sidste funktrionær blev nedkæmpet og ædelstenen der havde medført så meget ballade blev vristet ud af kraniet.
Joag kiggede på stenen med stor forsigtighed og vurderede det var en meget magtfuld sjælden smaragd der helt sikkert ville kunne blive et stort våben i de kommende meget mørke tider. Joag sagde “Smaragden er Reanns Lys som vi fandt, da vi drog til Getesh, præcis som forudsagt af Kortene. Vi har brug for den i Kampen mod Mørket, hvis Lyset skal vinde. Når Mørket er besejret er dens formål er opfyldt, og Reanns Lys vil destruere sig selv.”
Endolfin mente bestemt ikke at smaragden benænvt “The destroyer of souls” var god at have i nærheden af sig og den måtte øjeblikkeligt destrueres eller som minimum gemmes meget meget godt væk hvor ingen levende eller døde kunne nå den igen.
Så gruppen var ret splittet om hvad der skulle gøres og de endte med at få den lagt i et skrin af bly, stål og granit med to låse. Jadel var rigtig god til at finde en smykkesmed og fik fundet skrinet med de to nøgler.
Stenen blev lagt i skrinet og Jadel sikrede sig at begge nøgler virkede og var nødvendige for at kunne åbne og låse skrinet. Så Jadel lagde stenen i og låste det. En nøgle blev givet til Elor, en nøgle til Endolfin og skrinet til Joag.
Joag var tilfreds han kunne mærke stenens vægt og fornemme den styrke gennem skrinet, han gik gennem Getesh mod kroen holdene skrinet tæt til kroppen, men han vurderede hvor god han mon var til at dirke små låse op.
Endolfin var lige bag ved Joag, tre skridt bag ham. Hele tiden.Endolfin knugede sin staff i den ene hånd og den lille sølvnøgle Jadel havde givet ham i den anden. Eldofin stirrede stift på Joag, frygtsom for at noget fælt havde bidt sig fast i hans gamle ven. Det var en trøst at knuge sin staff tæt ind til sig denne dystre dag.
Elor vandrede efter de andre, han havde smidt nøgen i bunden af sin rygsæk og overvejede nu om der mon var en bedre kro i byen, og at han i hvert fald ikke gad møde den dårligt talende Y'kin mere.
Toshiro var ikke bekymret for den sten.. Ting er ikke gode eller onde, ting dræber ikke, væsner drøber.. Ting er ting, de kan bruges godt eller ondt. Toshiro fulgte efter for at se hvor dette mon bar hen.
Jadel gik noget bag gruppen, han ville se om der mon var både mod Cynar, han havde forretninger i den by, der var noget med en buemager der kunne lave gode våben der. Jadel tænkte ikke meget over smaragden han var sikker på den var i de bedste hænder nu.
Robin blev tilbudt en middag af en Oli Köhler fra Getesh Tranding Guild siden Robin nu i praksis havde ryddet lighuset for monstre ene mand. Da Robin hørte der tilmed var luxus knödel med Reineken øl holdt han sig ikke tilabage og drog hen til Getesh Trading Guild.
Vi stoppede her.

Hvor blev Cralazars smaragd af?

Shadow World tid: 26-mar-6073 til 12-apr-6073
DK tid: fredag den 3. marts 2023 kl. 17:30 - 00:30
Til stede var: Endolfin Griffelin, Toshiro Asahoshi, Joag Reineken, Elor Blake og Joxer Teh Mighty

Joag, Elor og Endolfin gik ind på en af de spisesteder i Getesh hvor man kan få private båse hvor man kan indtage sin mad i ro. Valget faldt på den fortinelige The False Tortoise Inn som ligge ikke langt fra havnen, centralt i byen. Derinde ville gruppen nu at drøfte hvad de nu skulle stille op med smragden de havde fjernet fra Cralazars kranie dagen før.
Inden på kroen opdagede gurppen at deres gamle bekemdte månetroldmanden Joxer sad og spise en let anretning. De inviterede ham over til bordet da han måske kunne give gruppen forslag til hvad de skulle stille op med den nyfunde skat som der var meget delte meninger om i gruppen.
Efter noget drøften frem og tilbage blev de enige om at lade Joxer studere stenen først, hverken Joag eller Endolfin mente hinanden havde gode intentioner med stenen så Joxer blev kompromiet.
Da skrinet blev åbnet tog joxer forsigtigt den grønne ædelsten ud og begyndte at studere den. Joxer så efter nogle minnutter noget forundret ud og efter en lille halv time kunne han konstatere at det var en forflaksning!! Stenen de sad med her var af glas og et similirpodukt. Joag, Endolfin og Elor udbrød i kor “Jaaaaadel!!”.
De fór alle ud af kroen til hvor de have taget afsked med Jadel en lille time før. Og Joag gik igang med at spore Jadel, heldigvis var Joag virkelig god til at spore folk, selv i en travl by som Getsh.

sw/tales/jaiman6073.1.txt · Last modified: 2023/03/05 10:10 by gm