User Tools

Site Tools


sw:map:tanara

Tanara


Tanara var engang et af de 6 store riger på Jaiman. Det var kendt som Pegasus-riget dengang i Den anden æra.
Siden den æra er der sket meget. Folket der beboede riget var et civiliseret og kunstfærdigt folk der altid søgte at forbedre dem selv via magi og viden. De byggede flotte byer ved bjergenes fødder, i selve bjergene men især under dem.
Men deres blinde jagt på viden førte dem i armende på mennesker og elevere der slet ikke ønskede dem det godt, det endte med at deres sidste konge Lord Kerr Arain VIII forsvandt på en rejse med hans rådgiver og i kaoset efter hans forsvinden begyndte mange at kræve tronen og landet forfaldt til kaos og borgerkirg. Dette førte til flere angreb fra Lyak mod nord hvor vilde mænd og listige trolde elvere strøg ukontrolleret ind over landets grænser, for at plyndre og hærge riget som det passe dem.
Det hele kulminerede i The Wars of Dominion, hvorefter Tanara aldig blev helt igen. For meget var gået tabt til at Pegasus riget kunne rejse sig.

I dag, ca 6000 år senere er landet stadig fragmenteret. Der er 4 distinkte kulturer der kalder Tanara deres hjem.
Duranakierne i bjergene som selv fortæller, de direkte nedstammer fra fortidens Tanarans og derfor er retmessige ejere af hele området.
De fredelige Sulini der primært lever et simpelt liv langs kysterne i Tanara, de handler gerne med enhver, og deres skibe kommer også til både Lyak, Wuliris og Rhakhaan. Uruland undgår de selvom øen ligge snublende tæt på Tanara.
Talatherne kaldet Myri i Tanara udgør også en stor del af befolkningen, de lever primært i græslandet mellem havet og de grå bjerge. Myrierne er ikke i krig med nogen, de passer meget sig selv og er et simpelt og fredeligt folk. Men presser man dem for meget bliver kan de gribe til våben og så kan meget få stoppe dem.
Yinkaerne var også en gang en større gruppe i riget, dog har interne krige og krig med alle naboerne over de sidste 1000 år langsomt tvunget dem i knæ. Efter Rhakhaans tilstedeværelse er tiltaget er Ykinerne blevet presset mere og mere ud. Deres gamle hovedstad Katchere er næsten forladt i dag. Mange Y'kins bor i dag i mindre byer langs bjergene. En stor del er udvandret til Yira hvor der er fred for andre omend området er mere barskt end Tanara. En del Y'kin bor også i byen Delfi i dag.

Ud over de 4 gamle folk er der også Jameri, Erlini og Zori tilstede i Tanara. Rhakhaan har en velornaiseret diplomatisk relation med både Duranaki, Myri og Sulini i Tanara. De hjælper alle 3 kulturer på forskellige måder, alle til deres fordel, men nok især til Rhakhaans fordel.
Der er ingen dimplomatisk forbindelse til Yinkaerme der giver Rhakhaans indflydelse skylden for at Katchere faldt.

Befolkning

Duranaki:
Lever mest ved bjergene, men ses i de større byer. Er sjældent rigtig velkomne balndt Talatherne.

Sulini:
Bor langs kysterne og ud på øerne i bugten. Bor gerne i mindre byer. Regeret af prins Jaed og hans hustru Lavinia der har residens i byen Delphi.

Talath:
Lever i lavlandet flere større byer. Er ikke meget for fremmede eller rejsen foretrækker det kendte. Har gode kontakter til Rhakhaan som mange Talaths betragter som en allieret . Ofte lavtuddannede men praktiske i deres tilgang til alting, de flygter hellere end risikere krig og kamp, men presser man dem er de dødelige krigere. De er løst ledet af en klan chef: Aoyé Dahn- En kæmpestor Talath på 218 cm, en stor og stærk og bondemand som så mange andre. Bor på en stor gård ved Mirlinae med hans hustru og 11 børn.

Y'kin:
Engang var der mange Yinkaer i Tanara. De har boet i området i tusindvis af år og er en integreret del af Tanaras folk. Yinkaerne lever i det sydlige Tanara, de kalder den del for Sir-Laar. Oprindeligt kom Yinkaerne til Jaiman og Tanara midt i den anden æra fra et andet kontinent. De slog sig ned i Tanara hvor de trivedes om end ofte i konflikt med deres naboer.
De sidste mange år har været hårde ved Yinkaerne i Tanara og dag er der kun halvdelen af hvad der var for få hundrede år siden.

Punkari:
Elverne fra Uruland, vilde og ikke villige til at tale med fremmede. Minder en del om Erlini elverne af udseende, men er oftest at kende på deres tatoveringer og lysere hår

Jameri:
Overalt på Jaiman finder man den gode Jameri med en øl i den ene hånd og et værktøj i den anden. Det siges at Rhakhaan er bygget af Jameri skridt. Jamerierne i Tanara findes overalt. De volder sjældent problemer og deltager gerne i opbygning af de områder de nu engang beboer.

Erlini:
Som med Jameri findes der også Erlini elvere i Tanara, dog betydeligt færre her end i resten af Jaiman. Det siges mange af dem omkom under The Wars of Dominion og de aldrig siden vendte tilbage. Dog er en Erlini på ingen måde et særsyn i området, de er blot mere sjældne her end på resten af Jaiman.

Zori:
Rhakhaan har en velorganiseret og vedholdene diplomatisk relation med både Duranaki, Myri og Sulini i Tanara. Rhakhann stiller rådgivere til rådighed for dem alle. Ud over disse rådgivere er der også en del Zorier der er rejst til Tanara de senere år. Langt de fleste findes i Delfi og Mirlinae siden Duranakierne er ganske mistænkelige over for fremmede
Der er ingen dimplomatisk forbindelse til Yinkaerme der giver Rhakhaans indflydelse og militære assisstance til Sulini og Myri skylden for at Katchere faldt.

Byer

Achren: Største Y'kin by i dag. Lederen af byen Techel Itzcoatl gør hvad han kan for at holde byen på god fod med sine naber så den ikke ender som den gamle hovedstad Katchere. Byen er i vækst og Techel har forbudt enhver rituel menneskeofring i byen, omend de forbrydere der bliver dømt til døden for alvorlige forbrydelser henrettes efter metoder der er forbløffende lig de gamle ofringsregler.

Delfi: Største Sulini by i Tanara, også kendt som de facto hovedstad for regionen. Byen hed i gamle dage Shenin og nogle kalder da også fra tid til anden byen ved det navn. Alle folkene fra Tanara findes i denne by. Den primære befolkning er Sulini og Jameri.

Greymoor: Landsby i det sydlige Tanara, befolkning omkring 350, primært Jameri og Sulini.

Jaarn: Næstsstørste Duranarki by i området. Ligger i det nordlige Tanara ikke så langt fra Duranarki hovedstaden Vurkan.

Katchere: Den gamle Yinka hovedstad, mange års krig med naboer har taget sit slid og i dag beboes byen kun af få y'kin der holder til i udkanten af byen. Langt de fleste af byens indbyggere har foladt hovedstanden og rejst ud i bjergene i det sydlige Tanara.
Det siges en del af de store bygninger er fyldt med fælder og udøde der meningsløst vogter de tomme haller, alene som en morbid hævn over de folk der besejerede yinkaerne i en af de utallige krige de førte mod alle de andre folk i området.

Lanos: Lille fiskerby i det aller nordligste Tanara.

Mirlinae: Største Talath by i Tanara, hovedsæde for Myriernes leder Aoyé Dahn. Der bor omkring 10.000 sjæle i byen. Primært talather, men også Jameri, Sulini, Zori og få Y'kin.

Mutn'bzu: Mindre Yinka by i det sydligste Tanara, byen ligger ved søen Bzu og har taget navn deraf. Byen er i vækst som Katcherre er blevet mere og mere forladt. Der bor primært Y'kins i byen, men et par Jameri og Sulini har også slået sig ned i byen i dag.
Byen ledes af Xocoyotl Naruum der er far til eventyreren Malim Naruum.

Ruvak: Nordligste by i Tanara, kendt som sidste stop før Lyak. Byen beboes primært af Sulini, Talath og Jameri

Shenin: Gammelt navn for byen Delfi

Thulka: Landsby i den nordvestlige Tanara, det rygtes at landsbyen er plaget af en fæl og meget hidsig drage, “Brymrir - The scourge of Thulka”.

Vurkan: Duranaki hovedstad

Kendte Steder

Vale of Merisia: Merisia dalen er hvor Ezrans kult og Cloudlords holder til. De bryder sig ikke om besøg fra fremmede i dalen.

Cloudlord City: Hovedssæde for the cloudlords i Merisia dalen

Jarhaad council chambers: Duranaki regeringsbygning.

Duranaki high temple:

The holy yinka palace:

Legendariske steder

Fortress of the Cloudlords: Legendarisk borg der siges at gemme sig højt oppe i de grå bjerge

Vault of the firesword: En af de tre legendariske kamre hvori The Firesword siges at være, det er uvist om stedet stadig findes?

Home of the iceblade: En af de tre legendariske kamre hvori The Iceblade siges at være, det er uvist om stedet stadig findes?\\

Mausoleum of the windsword: En af de tre legendariske kamre hvori The Windsowrd siges at være, det er uvist om stedet stadig findes?\\

Lords of essence forge: Det er rygtet at der dybt under de grå bjærge findes en ældgammel smedje tilhørende guderne. Indgår oftest i ammestuehistorier.

Ukendte steder i området

T’revor Arains villa:

Cult of Ezran abode:

Randae Terisonen villa:

sw/map/tanara.txt · Last modified: 2023/11/05 23:27 by gm