User Tools

Site Tools


sw:map:saralis

Saralis

Det gamle kronerige Saralis findes ikke længere. Riget blev ødelagt under den store krig og har aldrig rejst sig siden som et samlet rige. Det er i dag et tyndt befolket og barskt område, plaget af røvere, Quaidu bander, lugorkier, garker, gobliner og det der er værre.
Dog er der i de sydligste egne et mere samlet rige. De sydlige dele af Saralis kaldes nu for Saral og ledes af Lord Jiax Alizon, der arvede riget efter hans bror Damos Huroth Alizon II på mystisk vis blev myrdet? Deres far havde samlet alle de sydlige len, i et rige han kaldte Saral.
Jiax ønsker nu også at samle de nordlige og centrale len i ét samlet rige, men samtidig holde på de områder Saralis har taget fra U-Lyshak i syd, da det dette rige også var i tumult.

Ledlelsesstruktur

Saralis har i dag en ledlelsesstruktur der oftest følger denne orden.
Ud over titlerne herunder er der også de mere tildelte roller som ridder, sheriff og fanejunker der kan gives i kortere eller længere perioder.

  • Øverst er Kongen
  • Derefter følger jarlerne. Der var originalt 4. Nord, syd, øst og vest, en af disse ville typisk være kongen. I mange år var det altid Jarlen af Øst der var konge i Saralis. -I dag er der reelt kun én person der kan kalde sig jarl og det er Jiax Alizon - Jarl af Syden. Der har været forslag om at genfinde en Jarl af vesten, men det er ikke kommet til mere end det.
  • Under Jarlerne finder man Landgreverne. Landgreverne er typisk baroner med mere end 3 områder under sig. Det varierer hvem der kalder sig landgrever. De fleste baroner drømmer om at blive landgrever en dag.
  • Baroner er den næstlaveste tittel i Sarlis. For at være Baron skal man være herre over mindst et annerkendt område, som en by eller skov osv.
  • Baronet er alene en tittel der kan arves. Har en person først været Baron eller højere og mister sit land og levned vil man altid være Baronet. Den er en titterl for livet. Titlen Baronet og Baronette arves iøvrigt også til baroners børn. En Baronet tittel kan ikke arves nedad, man ser dog ofte børn af baronetter kalde sig ting som “Andre Augsberger, søn af baronet Vincent Augsberger”.

Interessante steder i Saralis

Port Saral -Størte by og “hovedstad”. Byen er også kendt som Tarunak og Saral City

Stormport

Syrania

Rapata

Getesh

Roog

Ulor Woods -Skov i det sydlige Saral, ligger faktisk i U-Lyshak iflg. de gamle kronegrænser

Brunswir

Gharburg

Reineken

Lossas

Lamkurtz

Dunghel

Ohrin

Kelborden

Turak -Den gamle hovedstad i riget, nu en forladt hjemsøgt ruin

Terkel

Dalov

Ennest

Volk Bruntussen

Lien

sw/map/saralis.txt · Last modified: 2023/07/27 10:17 by gm